EgészségHírek

Videóüzenetben tárta fel HIV-pozitív státuszát a profi rögbi játékos

Twitter-üzenetben tárta a nyilvánosság elé HIV-pozitív státuszát Gareth Thomas, a Wales-i nemzeti rögbiválogatott volt csapatkapitánya. A 45 éves férfi 2009 decemberében bújt elő melegként, a The Independent a következő évben az Egyesült Királyság legbefolyásosabb meleg férfijává választotta. A profi sporttól 2011-ben vonult vissza.

Thomas a videóban elmondja: dolgozni akar a HIV-vel élőket övező stigma megszüntetésén, nem igaz ugyanis, hogy járókeretes, haldokló emberek lennének. „Szeretném megosztani veletek a titkomat. Ez ugyanis az enyém és nem azoké, akik pokollá akarják tenni az életemet és előttem mondanák el. Hiszek neked és bízom benned. HIV-vel élek” –  jelenti ki a sportoló, utalva arra, hogy nem teljesen önszántából vállalja fel státuszát. Korábban egy, vagy több ember már megfenyegette azzal, hogy napvilágra hozza. Ő azonban most megelőzte ezeket a rosszakarókat.

 

No Title

pic.twitter.com/4LOH7yKdlZ

 

Mostmár birtokában vagy az információnak, ami engem rendkívül sebezhetővé tesz – de gyengévé nem. Noha rá lettem kényszerítve, hogy elmondjam, úgy döntöttem oktatni és harcolni fogok a stigma leküzdéséért. És ez a hard ma kezdődik” – hallható.

HIV-státusza felvállalásáért Harry herceg már gratulált is Thomasnak, „abszolút legendának” nevezve a férfit.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin