Színes

Versengő sportolókból szerelmes pár lett a két baseball-játékos

A Beloit Buccaneers kezdő dobója, Aiden Phipps akkor figyelt fel először a Grinnell Pioneers balszélsőjére, Cole Philpottra, amikor csapataik márciusban egymás ellen játszottak. Bár Philpott a meccs alatt a kispadon ült, mégis sikerült felkeltenie a dobó figyelmét.

A meccs után Phipps üzenete Philpott bejövő levelei között landolt, és a két rivális iskolából származó baseballjátékos barátságot kötött. Ami viccelődésnek indult, és amit Philpott „versengőnek” és „a magunk módján butának” nevezett, idővel romantikus érdeklődéssé vált, a két fiatalember Outsportsnak adott interjúja szerint.

Bár Philpott ekkor már tudta, hogy a férfiakhoz vonzódik, inkább nem címkézte fel a szexualitását, és azt mondta az Outsportsnak, hogy „meleg hajlamú”. Miután észrevette, hogy érzései a Buccaneers dobója iránt kezdtek megváltozni, úgy döntött, hogy kockáztat, és tudatja plátói szerelmével, mit gondol.

Nem akartam furcsának tűnni az egyik vetélytársunkkal előtt” – mondta Philpott. „Szóval próbáltam azon a bizonyos vékony határon járni. Határozottan aggódtam, de Aiden nagyon megkönnyítette a beszélgetést.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cole Philpott (@phillypott18) által megosztott bejegyzés

 

Philpottal ellentétben Phipps akkoriban még nem vallotta be senkinek, hogy biszexuális. „Pedig mindig is tudtam” – mondta. „Mivel baseballjátékos vagyok, még nem mertem coming outolni. Nem jött még el az én időm. De amint találkoztam vele, minden megváltozott és ki mertem neki mondani, hogy igen Igen, én is szeretem a pasikat.

Ahogy Phipps elkezdett beszélni a szexualitásáról, és a páros kémiája egyre jobban működött, rájött, hogy ő is érez valamit Philpott iránt.

Először nagyon barátságos volt, aztán amikor elkezdett kérdezősködni, szuperül éreztem magam” – mondta. „Azonnal megvolt köztünk a kapcsolat. Úgyhogy nem okozott gondot, hogy tudassam vele, vagy elmondjam neki, hogy biszexuális vagyok és onnantól kezdve minden ment tovább. Nagyon jól éreztem vele magam és örültem a biztonságérzetnek.

A pár hivatalosan júniusban kezdett randizni, de Phipps nehezen tudta bevallani a családjának és a csapattagoknak. Philpott már a világjárvány idején coming outolt a szüleinek, a közeli barátainak, és az egész baseballcsapatának is – utóbbiaknak akkor, amikor a Grinnellben, egy LMBTQ-barát főiskolán kezdett tanulni Iowában.

Phipps megpróbált anyjával beszélni a szexualitásáról, amikor otthon vacsorázott, de először nem sikerült neki. Szerencsére később, a búcsúzkodás idején összeszedte a bátorságát – szülője pedig ugyanúgy elfogadta őt.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Aiden Phipps (@_aidenphipps1) által megosztott bejegyzés

 

Philpott megjegyezte, hogy egy baseballcsapat tagjaként a coming out még bonyolultabb és idegőrlőbb. „Állandóan a srácok körül vagy, és nem akarod, hogy furcsán érezd magad valaki mellett, akivel naponta több órát együtt töltesz” – mondta. „Különösen azért, mert egy csapatsportban nagy jelentősége van az egymáshoz való kapcsolódásnak. Előfeltétele annak, hogy jó legyél, hogy csapatként jól játsszatok együtt.” Philpott így folytatta: „Szóval, ha van bármilyen megosztottság, nem akartam én lenni az oka annak, hogy az jelen van. És nem akartam muníciót adni más csapatoknak.

Philpottal ellentétben, aki azonnal elmondta a csapattársainak, Phipps megvárta, amíg biztonságban érzi magát azzal kapcsolatban, hogy a biszexualitásáról beszéljen. „Nagyon megnyugtató volt számomra, hogy a csapatnak is bevallottam, mert úgy éreztem, hogy ezáltal jobban beilleszkedtem, és úgy éreztem, hogy jó emberekkel vagyok körülvéve” – mondta.

Phipps számára hihetetlenül kifizetődő volt a coming out élménye. „Úgy éreztem, amint előbújtam, egy elefánt lépett le a mellkasomról” – magyarázta. „100 százalékig hiteles önmagam lehetek, ami szuper jó. Ez olyasmi, amire eddig még soha nem voltam képes. Olyan érzés, mintha teljesen új fejezetet nyitottam volna az életemben, ami szerintem szuper király. Nem is tudod, hogy mennyi támogatást kapsz, amíg ki nem állsz a nyilvánosság elé.

Philpott egyetértett, és azt mondta: „A fiatal énem büszke lenne rám, amiért be tudom vallani magamnak, hogy ki vagyok.

A pár most azt tervezi, hogy Turks- és Caicos-szigeteken töltenek együtt több időt, ahol Philpott éppen tanul, és azt tervezik, hogy jövő nyáron együtt fognak gyakornokoskodni San Franciscóban.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin