Kultúra

Újvidéken is vetítik a 15. Merlinka Fesztivál filmjeit

Keskeny út a boldogság felé. Fotó: narrowpathtohappiness.com

15. alkalommal rendezik meg a Merlinka Fesztivált, Belgrád mellett pedig Újvidéken is bemutatásra kerülnek a vetített filmek – írja az RTV.

Az Újvidéki Művelődési Központ nyolc dokumentumfilmet és játékfilmet vetít december 11-ig, december 12-én és 13-án pedig rövidfilmeket láthat a közönség a Nublu kávézóban. Az alkotások között egyetemisták által készítettek is vannak. A filmeket szerb és angol felirattal vetítik.

A queer tematikájú nemzetközi fesztiválon török, szerb, amerikai, kanadai, mexikói vagy épp norvég alkotások mellett két magyar film is látható. Az egyik Oláh Kata díjnyertes Keskeny út a boldogság felé című dokumentumfilmje, mely egy meleg roma párról szól, akikkel a Humen is készített interjút. A másik Szemerédy Viktória angol nyelvű rövidfilmje, a U Up?

„Bemutatunk olyan dokumentumfilmeket is, amelyek célzottan az LMBT közösség jogaival foglalkoznak különböző országokban, de vannak olyan játékfilmek is, amelyekből kiderül, hogy az LMBT közösség hasonló problémákkal szembesül, mint mindenki más, tehát szerelmi, munkahelyi és családi gondokkal” – nyilatkozta Filip Obradović, a fesztivál újvidéki koordinátora.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin