Kultúra

Újra összeállt a tűsarkúban nyomuló Kazaky – Itt az új videoklip

 

Három évvel hivatalos feloszlásuk után újra életre kelt az ikonikus ukrán electro-pop formáció, a tűsarkúban lenyomott koreográfiájáról ismert Kazaky. A többszöri tagcserék után legutoljára már trióra olvadt Kazaky most két új taggal is erősít, ma pedig bemutatták legújabb videoklipjüket.

A PUSH személyes élményekből merít, mindabból a gyűlöletből, intoleranciából és meg nem értésből, amivel egy nagyon konzervatív társadalomban kellett szembesülniük amiatt, amit csinálnak. Erről a klipet felvezető Facebook posztban így írnak:

„Különböző országokban élünk, különböző szokások és törvények alatt, de mind egyformán szabadok akarunk lenni, önmagunk lenni, félelem nélkül élni és szeretni, függetlenül nemtől, vallástól és szexuális orientációtól. Örülünk mindenkinek, aki szabad és biztonságos környezetben él, de arra kérünk titeket, ne feledjétek, a világon még mindig sok helyen nem ez a helyzet. Arra kérünk titeket, fogjunk össze az egész világgal és támogassuk egymást mindazokért, akiknek tényleg szükségük van rá, és akiknek nincs hangjuk. Tudjuk, mennyire távoli lehet ez mindazoknak, akik már elérték az egyenlő jogokat és a szabadságot. Mi szerencsések vagyunk, hogy Ukrajnában élünk, ami évről évre fejlődik és jó irányba változik, ahol az emberek érzik a küldetésük fontosságát és értékelik a szabadságot. De nem volt ez mindig így. Ezért szeretnénk azok lenni, akik kimondják, nem vagy egyedül, veled vagyunk, nem feledkezünk meg rólad és támogatunk.”

Magát a klipet a veterán ukrán rendező, Alan Badoev jegyzi, aki pályafutása során eddig több mint 200 videoklilpet forgatott. (Mint az most véletlenül kiderült, köztük a moldáv popcsillag, a feledhetetlen egykori O-Zone frontemberének, Dan Balan 2015-ös guilty pleasure gyöngyszemét is.)

 

 

 

hirdetés
Previous post

Aszexuális szórakozóhely nyílik Londonban

Next post

Megfosztották katolikus címétől az iskolát, mely nem bocsátotta el meleg tanárát