Itthon

Újbudán is leszedte a szivárványzászlót Novák Előd

Néhány nappal azután, hogy Novák Előd a Főpolgármesteri Hivatal épületéről leszedte a szivárványzászlót, ugyanígy tett ma Újbudán is, ahol hétfőn húzták fel a lobogót az önkormányzat épülete elé, ezzel köszöntve a héten zajló 25. Budapest Pride-ot és az LMBTQ-közösséget.

Érdemes megjegyezni, hogy Novák amellett, hogy a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, egyben önkormányzati képviselő a XI. kerületben.

 

 

A politikus álláspontja szerint azzal, hogy az önkormányzati művelődési házban egész hónapban az LMBTQI jegyében tartanak rendezvényeket, őt „világnézeti okok miatt” kirekesztik, mert a „rendezvénysorozat házirendje szerint a más véleményt képviselők nem vehetnek részt az eseményeken”. Emiatt a szélsőjobboldali képviselő panaszt tett a jegyzőnél.

A Demokratikus Koalíció – amely a kerület polgármesterét adja dr. László Imre személyében – közleményben tájékoztatta a sajtót, hogy a párt egy nyitott, sokszínű, befogadó társadalomban hisz, és a XI. kerület önkormányzata a magyar zászló mellé újra kitűzi a szivárványszínű zászlót.

 

Már az Amerikai Egyesült Államok is aggódik a budapesti szivárványzászló-rongálások miatt

 

Fotó: Mi Hazánk

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin