Egészség

Új weboldalt indított a Budapest Pride

A Budapest Pride új kampányt indított tavasszal Mentális Erőforrás néven, melynek célja az LMBTQ emberek mentális jóllétének segítése.

A kampány keretein belül eddig 13 db cikk született mentálhigiéné témában, 4 alkalommal a hivatalos Instagram oldalon élő adással jelentkezett a Budapest Pride egyik szervezője, aki egyben pszichológus is, illetve épp zajlik egy 6 alkalmas zárt önsegítő csoport LMBTQ-emberek számára. Ezen felül 5 videót is forgattak a Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQ Szekciójának 3 pszichológusával különböző témákban.

 

 

A Mentális Erőforrás honlap a napokban indult el, itt a fent említett videókon és cikkeken kívül található könyvajánló a Budapest Pride szervezőitől, lista a Magyarországon aktuálisan elérhető segítő szolgálatokról (nem csak LMBTQ témában!).

A szervezők szerint folyamatosan bővülni fog a tartalom: “Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a fizikai egészség mellett figyelmet szenteljünk a mentális jóllétünkre is, és számtalan kutatás bizonyítja, hogy az LMBTQ személyek fokozott veszélynek vannak kitéve (elég csak a 2022-es ILGA-Europe jelentését megnézni), épp ezért fektetünk mi is időt és energiát ebbe a kampányba. Az új weboldal indulását követően a jövőben rendszeresen tervezünk cikkeket, jövő év elejétől pedig folytatjuk az Insta live-okat, illetve szeretnénk tavasszal ismét önsegítő csoportot indítani.” – nyilatkozta Hegedűs Máté, a Budapest Pride egyik sajtószóvivője, és a Mentális Erőforrás kampány egyik munkatársa.

A projekt létrehozását támogatja a UCB Community Health Fund, managed by the King Baudouin Foundation.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin