Színes

Transznemű szuperhős is bemutatkozik a Marvel pride témájú képregényében

Transz szuperhőssel bővíti a pride hónapra készülő képregénysorozatát a Marvel. Escapade, azaz Shela Sexton egy olyan mutáns, aki képes szituációt cserélni másokkal.

Ha fegyvert fogsz rá, ő képes megfordítani a helyzetet és végül ő fog rád fegyvert” – magyarázta a karakter egyik alkotója, Charlie Jane Anders a Marvel.com-nak adott interjúban. „Ha te vagy New York polgármestere, és a közeledbe kerül, egy időre New York polgármesterévé válhat„.

Anders úgy jellemezte Sextont, mint „totális bohócot”, akinek „mélységes hűsége van a barátai iránt”. A körülményeket váltogató képessége gyakran hozza bizonytalan helyzetbe, de ez nem olyan dolog, amit igazságérzete ne tudna kezelni.

Legjobb barátjával és transz társával, Morgan Reddel, valamint genetikailag módosított háziállatával, Hibbert teknőssel együtt harcol. „Egészen a közelmúltig azt hitte, hogy mindig minden rendben lesz, amíg ő és Morgan ott vannak egymásnak” – mondta Anders. „De mostanában rájött, hogy az élet ennél sokkal bonyolultabb.

 

Fotókredit: Ted Brandt és Ro Stein

 

Escapade és Morgan a transznemű mutánsok közösségének tagjai, Anders hozzátette: „Nagyon fontos volt számomra, hogy a képregényben egy egész transznemű mutáns közösség szerepeljen… Azt akartam, hogy szuper egyértelmű legyen, hogy a mutáns lét nem metaforája a transznak, és fordítva.

Úgy gondolom, hogy Shela megtapasztalt némi elutasítást a transzneműsége miatt, de talált egy csodálatos közösséget is, amely támogatja és bátorítja őt, és ez biztosan megváltoztatta a hősködésről való gondolkodását.

Mindenki számára ott akar lenni, akit magára hagytak, és segíteni akar az embereknek, hogy érezzék, hogy tartozhatnak valahová, hogy látják és szeretik őket. Ez az, amit nagyon remélem, hogy mindenki, aki olvassa ezt a képregényt, különösen a fiatal transzneműek, magukkal visznek belőle„.

Escapade egy sor új queer karakterrel együtt debütál majd a Marvel Voice: Pride antológiában, amely június 22-én jelenik meg.

A sorozat 2021 júniusában debütált a Marvel’s Voices sorozat egyik alágaként, amely sokszínű írókat, szuperhősöket és művészeket hivatott kiemelni.

Escapade nem az első transznemű karaktere a Marvelnek, és valószínűleg nem is az utolsó. Az első transz karakter, Jessica Drake 25 évvel ezelőtt debütált a Marvel Comics Presents #150-es számában.

 

Pride zászlókkal díszített köpenyt kap ajándékba pasijától Superman fia a közelgő képregényben

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin