Színes

A nap legmeghatóbb jelenete: Superman így fogadja a fia előbújását

Superman: Son of Kal-El. / DC Comics

 

Megjelent a Superman: Son of Kal-El című képregénysorozat 17. száma, amelyben Jon Kent végre elmondja az apjának, hogy a párja egy férfi.

Tavaly meglepetésként érhette a DC Comics rajongóit, hogy a sorozat főhőse, Superman fia biszexuálisként azonosul. Bár a képregényben Jon teljesen jól érzi magát a bőrében és kapcsolatában Jay Nakamura újságíróval, az ifjú szuperhős mégsem merte eddig elmondani az apjának az igazat.

Clark visszatér egyéves űrbéli kiküldetéséről, és próbál visszaszokni a földi életbe feleségével és fiával. Miután Jont megtámadja és kiüti egy ismeretlen ellenfél, a lábadozó fiúhoz látogatóba érkezik aggódó párja. Jon ekkor dönt úgy, hogy előbújik apjának.

 

 

Jon bevallja Supermannek, hogy félt elmondani neki, hogy egy férfit szeret, mert azt hitte, ezzel csalódást okoz apjának. Clark válasza nem is lehetne szívmelengetőbb:

„Életem minden napja jobb, mióta te a részese vagy. Minden egyes napja. Ezen az utolsó dolog, ami változtathat, az, hogy kit szeretsz. Számomra bárki, aki jobbá teszi a te életed, mindig is hős lesz. És akármi is történjen, én melletted állok. Megvédelek. És szeretni foglak, és mindig, mindig az apád maradok.”

ThatComicGirl a Twitteren azzal osztotta meg a jelenetet, hogy neki, mint biszexuálisnak, akinek a szülei nem fogadták túl jól az előbújását, mennyit jelentett az, hogy Superman egy elfogadó, szerető apa: „meggógyította a kis queer szívemet”.

Mások is ünnepelték a számot, volt aki szerint ez lett a kedvenc Superman-jelenete, mások pedig azt írták, megkönnyezték a jelenetet.

A Superman: Son of Ka-El sorozatot Tom Taylor írja és John Timms rajzolja.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin