Nagyvilág

Transznemű nőt avattak négycsillagos admirálissá az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériuma (HHS) szerdán bejelentette az ország első transznemű négycsillagos tisztjét. Rachel Levine admirális, aki a HHS miniszterhelyetteseként és az Egyesült Államok Közegészségügyi Szolgálatának (USPHS) vezetőjeként szolgál, ünnepélyes keretek között felesküdött.

Levine admirális az USPHS mintegy 6000 tisztjét fogja irányítani, akik elkötelezettek az észak-amerikai ország legkevésbé ellátott és leginkább kiszolgáltatott lakosságának szolgálatában.

Xavier Becerra egészségügyi miniszter szerint Levine admirálissá avatása a büszkeség pillanat a HHS számára. „Kiválóan képzett gyermekorvos, aki segíti ügynökségünk programjának megvalósítását az egészségügyi hozzáférés és az egyenlőség növelése, valamint az egészségtudatosság megerősítése érdekében” – fejtette ki a miniszter. „Nagyra becsült és kritikus partnerünk az egészségesebb Amerika építésében.

Levine hozzátette: „Ez egy jelentős alkalom, alázattal és örömmel vállalom a szerepet, különösen a hatás miatt, amelyet elérhetek általa, és a történelmi jelentősége miatt, amit szimbolizál. Legyen ez a kinevezés az első a sok hasonló közül, miközben egy befogadóbb jövőt teremtünk.

 

 

Október elején Levine exkluzív interjút adott a The Advocate-nek, amelyben beszámolt az egészségügyi és humán szolgáltatásokért felelős államtitkárságának első hat hónapjában végzett munkájáról. „Nagyon élvezem a munkát. Fantasztikus munkatársaink vannak, Becerra miniszter úr pedig csodálatos, őszinte és együttérző. Élvezem az együttműködést az ügyekben, amelyeken együtt dolgozunk, amelyek egészen az elnökig és az alelnökig is eljutnak.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin