Kultúra

Transznemű nő nyert a holland modellversenyen

A holland Topmodell leszek!-et a franchise történetében most először egy transznemű nő nyerte meg.

1442921249_Loiza-JPEG_5

A húszéves Loiza Lamers egy átlagos lányként indult el a népszerű televíziós valóságshow holland verziójának – Holland’s Next Top Model – nyolcadik évadában, ahol sikeresen bekerült a legszebb és legjobb tizenhárom hölgy közé.

1441049951_Loiza_5

Loiza azonban mindenki számára hatalmas meglepetést okozott, miután szeptemberben elárulta, hogy eredetileg férfiként anyakönyvezték és néhány éve még Lucas volt a neve.

A hölgy mentora – a holland stylist, Fred van Leer – elmondta, hogy fogalma sem volt arról, hogy versenyzőjének alig két éve nemi megerősítő műtétje volt.

A műsor utolsó epizódja tegnap este került adásba, ahol élőben derült ki a győztes személye.

Lieve allemaal!!! Dankjewel voor al jullie stemmen, lieve berichtjes en steun! Ik ben zo onwijs gelukkig met alles wat ik heb mogen ervaren! Dank dank dank! #hntm #finale #love #for #you

No Description

Bár a Topmodell leszek! már 2003 óta megy a világ minden táján különböző kiadásokban – Magyarországon is futott belőle egy saját gyártású évad -, most először fordult elő a műsor történetében, hogy egy transznemű hölgy nyert.

Isis King
Isis King

Az első transznemű modell, Isis King először 2008-ban szerepelt az amerikai Topmodell leszek!-ben, majd 2011-ben még visszatért egy évad erejéig, de mindkét alkalommal viszonylag korán kiszavazta a zsűri.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin