Hírek

Továbbra is betegségként tartják számon a homoszexualitást az indiai orvosi könyvek

Hiába történt meg a homoszexualitás dekriminalizációja tavaly Indiában, a helyi orvostudomány továbbra is betegségnek tartja. Dr. Sameera Mahamud Jahagirdar vette észre a „betegség” leírását, miután több orvosi tankönyvet is átolvasott az országban, hogy prezentációt tarthasson az Indiai Orvosi Tanács előtt – írja a Gay Star News.

Jahagirdar transznemű nőként az ország első tudományos LMBTQ tanácsának tagja volt, ami az egészséghez és a jogegyenlőséghez kapcsolódó ügyekkel foglalkozott. Orvosként rá kellett jönnie, hogy az indiai orvostanhallgatók tankönyveiben pontatlanul határozták meg magát a homoszexualitást és a nemi identitást is, amiért annak idején ő maga sem tudta pontosan, mi a különbség a nemi identitás és a szexuális orientáció között.

„Ez a rendszer még mindig stigmatizálja az LMBTQ közösséget. Az orvosok helytelenül tanítják a fogalmakat, ez pedig ahhoz vezet, hogy az orvosi tanulmányokat folytatók úgy hihetik, a homoszexualitás egy negatív és méltatlan jelző.”

A tudományos tanács egy másik tagja, Ashok Row Kavi jelenleg India vezető LMBTQ támogató csoportjának elnöke, és ő úgy gondolja, hogy bár nagy előrelépés a dekriminalizáció, mégis hosszú út áll előttük, és a kormánynak további reformokat kellene végrehajtania az LMBTQ közösség érdekében.

A helyi viszonyok ismeretében azonban még hosszú időbe kerül, amíg a legendásan lassú indiai bürokrácia kivonja a téves szövegű orvosi könyveket. A vidéki területeken jó eséllyel még évtizedek múlva is megtalálhatóak lesznek ezek a könyvek a kisebb egyetemi könyvtárakban.

 

 

 

„Mindannyiunk számára hosszú volt ez a harc” – Interjú Sumit Pawar indiai LMBTQ aktivistával

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin