Hírek

Tom Daley: „Apa leszek, és nem érdekel, ha ez másoknak nem tetszik”

Az olimpiai bronzérmes műugró és sporttársa, Daniel Goodfellow a The Times-nak beszéltek a riói olimpia utáni életükről. Az interjú során szóba kerültek azok a támadások, amik Daley-t a gyerekvállalás miatt érték.

 

 

Ennek egyik példája volt, amikor az angol médiapiacon meghatározó szereppel bíró, csaknem 1,5 milliós példányszámú (és gyakran szalon-homofób) Daily Mail napilap szerzője, Richard Littlejohn nekiment a Tom Daley – Dustin Lance Black házaspárnak. Ne tegyünk úgy, mintha a két apuka lenne az új norma címmel megjelent véleménycikkében a “Valaki adjon egy hányózacskót” kifejezést használta a műugró és a producer közös képére – a házaspár Valentin-napon posztolt egy ultrahangképet, pár héttel később pedig az is kiderült, hogy kisfiú a baba. A friss interjúban ezekre a történtekre is reagált a műugró.

„Képes vagyok anélkül élni az életemet, hogy azon idegeskednék, mások mit gondolnak rólam. Az emberek azt mondanak, amit akarnak. Mindennap tucatnyi sértést kapok egyébként is, de a nap végén az a lényeg, hogy házas vagyok és apa leszek – nem érdekel, hogy ki mit mond. Apa leszek, és nem érdekel, hogy ez másoknak nem tetszik.”

A sportoló arról is beszélt, hogy érzi a szülői felelősséget, és a jövőben a műugrás csak a második lehet az életében. Tudomásul vette, hogy az eddigi olimpiákon nem sikerült aranyérmet szereznie, és a várakozások szerint a 2020-as tokiói olimpián indul utoljára ötkarikás játékokon. Ezzel kapcsolatban nyilatkozta korábban azt férje, az Oscar-díjas forgatókönyvíró és producer Dustin Lance Black, hogy a szülői feladatok többségét ő fogja vállalni az első időkben, hogy Daley a felkészülésre koncentrálhasson.

 

A post shared by Tom Daley (@tomdaley) on

 

Amikor azért támadták őket, mert béranya hordja ki a gyereküket, Daley a celebségéből élő Kim Kardashiant hozta fel példának. A nőt támogatta a közvélemény, amiért harmadik gyerekét már béranya szülte meg, egy meleg pár esetében ez mégis megütközést keltett. Black véleménye szerint az Egyesült Királyságban őket ért negatív reakciók félreértésekből adódnak, az emberek nincsenek tisztában azzal, pontosan mivel is jár a báranyaság – ezért döntöttek úgy hosszú hallgatás után, hogy a gyerekvállalásról a nyilvánosság előtt is beszélnek.

 

(The Times)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin