Hírek

Tom Daley és Dan Goodfellow bronzérmesek Rióban

Daley-Goodfellow_03

Az Egyesült Királyság színeiben Tom Daley és Dan Goodfellow 444,45 ponttal megszerezték a bronzérmet a 10 méteres szinkronugrásban. A páros, akik tavaly októberben kezdték meg a közös edzést, nagyon szoros versenyben utasították maguk mögé a németeket.

Rióban ők ugrottak utolsónak, így pontosan tudták, hogy a korábbi világbajnok németeknél kell jobbnak lenniük, ha győzni akarnak. A németek lehagyásához 84 pontra lett volna szükség, így érthető igazán a kirobbanó öröm, amikor meglátták a kijelzőn a 89,64 pontos eredményüket.

“- Utolsóként rajthoz állni bármilyen versenyen őrült nyomást jelentene, és ez a nyomás az olimpia esetén csak milliószor erősebb.” – mondta Daley.

Az angolok már csak azért is nagyon örülnek a bronzéremnek, mert a 2012-es londoni olimpián Tom Daley egyéniben felállhatott a dobogó harmadik fokára, de szinkronugrásban csak a negyedikek lettek.

A nyíltan meleg Daley egyértelműen Anglia egyik legelismertebb olimpikonjának számít azóta, hogy 14 évesen elindult a pekingi olimpián, majd a hazai pálya óriási nyomása alatt megszerezte Londonban a bronzot.

Bár a 22 éves sportoló egyéniben mindig erősebb volt, a 19 éves Goodfellow-val remek párost alkotnak. Az idén májusban Londonban megrendezett úszó-Európa-bajnokságon ezüstérmesek lett, most pedig itt az olimpiai bronzérem is.

Rióban a versenyszám esélyesének tartott kínai kettős, Aisen Chen és Yue Lin Won magabiztos fölénnyel győzedelmeskedtek, a második helyen pedig az amerikai David Boudia és Steele Johnson párosa végzett.

Daley-Goodfellow_08

A photo posted by Tom Daley (@tomdaley1994) on

A photo posted by Tom Daley (@tomdaley1994) on

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb