Itthon

Szijjártó megelégelte, hogy itthon LMBTQ aktivisták járkáltak be az óvodákba

fotó: Gints Ivuskans, Depositphotos

 

Közel félórás interjút adott Szijjártó Péter külügyminiszter az al-Dzsazíra hírtelevíziónak, ahol James Bays riporterrel beszélgetett. Az interjú során szóba került az orosz mintára készült homofób propagandatörvény, amit pályafutása elején a kormány először még pedofiltörvényként kezelt, majd a hazai és nemzetközi bírálatok láttán sietve átkeresztelte „gyermekvédelmi törvényre”. A törvénycsomag vitatott eleme, hogy az „a homoszexualitás és a nemváltás megjelenítését” is tiltja a 18 éven aluliak számára – egy kalap alá véve az óvodás korosztályt a már nemi életet élő gimnazistákkal.

Azzal azonban, hogy a homoszexualitás témáját a pornográfiával egy kategóriába sorolta a kormány, nem csak a 18 éven aluliak, hanem a felnőttek sem találkozhatnak olyan filmekkel a tévékben este 10 óra előtt, amelyek a melegekről nem elítélően szól. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa korhatárbesorolásról szóló frissített ajánlása a törvény kapcsán világosan leírja, hogy ha egy film melegekről szól, akkor az csak 18-as karikával sugározható, függetlenül a film tartalmától.

Az al-Dzsazíra riportere ezért megkérdezte a külügyminiszter, hogy mi szükség volt arra, hogy az oktatási intézmények szabályozásán túl teljesen betiltsák a „homoszexualitás és a nemváltás ábrázolását”. (Erről korábban a Politico-nak már elismerte a Fidesz, hogy a közelgő országgyűlési választás miatt kellett nekik a homofób törvény, ezzel nyomás alatt tartva az ellenzéket.)

Szijjártó elővette a kormányzati mantrát, miszerint a gyerekek szexuális nevelése kizárólag a szülők joga (akik azonban ezt nem minden esetben teszik meg). Ezután azonban elég meredek kijelentést tett, amikor arról beszélt, hogy a magyar kormány megelégelte az áldatlan állapotokat:

„Bizonyos civil szervezetek, LMBTQ-aktivisták egyszerűen elmentek iskolákba, óvodákba, és olyasmikről kezdtek beszélni a gyerekeknek, amikről a szülők maguk akartak”.

 

Hol, Peti? Hol?! Hogy LMBTQ-aktivisták itthon bármikor is elmentek volna akár egyetlen óvodába is szexuális felvilágosítást tartani, az önmagában is abszurd állítás. Ami pedig az iskolákat illeti, az olyan kevés számú érzékenyítő program, mint például a Melegség és megismerés, kizárólag a középiskolák kifejezett meghívására vettek részt egy-egy órai foglalkozáson. A külügyminiszter egyébként a napokban egy másik meredek kijelentést is tett, amikor közölte, hogy LMBTQ-aktivisták nem léphetnek be az országba.

A melegeket a pedofilokkal összemosó törvénycsomag miatt az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben. A Bizottság hangsúlyozta a nemi és szexuális orientáció alapján történő diszkrimináció tilalmát, valamit emlékeztettek arra, hogy a magyar kormány semmivel sem igazolta, hogy az azonos nemű párok kapcsolatának ábrázolása bármilyen formában ártalmas lehetne a 18 éven aluliak számára,

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin