Itthon

A magyar külügyminiszter szerint LMBTQ aktivista nem jöhet be az országba

fotó: Gints Ivuskans

 

LMBTQ aktivistának számít-e a kormány szerint az a pécsi gimnazista, aki részt vesz egy pride felvonuláson és a fotóit megosztja az Instagramon? LMBTQ aktivistának számít-e egy heteró újságíró, aki elfogadó hangnemben tudósít homofób törvények idején?

Izgalmas kérdések, de amíg a Fidesz megfogalmazza a hivatalos definíciót, hogy értelmezésükben mit is jelent pontosan az LMBTQ aktivista, addig Szijjártó Péter külügyminiszter megüzente, hogy ők nem tehetik be a lábukat az országba:

“Tehát természetesen nem tudunk engedni abból, hogy a gyermekek szexuális orientációval kapcsolatos nevelése, az kizárólagosan a szülők joga. Nem vagyunk hajlandók engedni a nyomásnak, nem fogjuk beengedni az LGBT-aktivistákat se az országba, se az iskolákba”

 

– idézi az ATV a magyar külügyminisztert, aki mai sajtótájékoztatóján az Európai Bizottsággal történő megállapodás feltételeiről beszélt. “- A helyzet egyszerű, a zsarolásnak nem vagyunk hajlandóak engedni, a gyermekvédelmi törvény visszavonására vagy gyengítésére semmilyen módon nem fog sor kerülni”.

A tét hatalmas, a magyar helyreállítási terv összege ugyanis 2511 milliárd forint, ebből 326 milliárd forint előleget utalna Brüsszel idén.

De mi az, hogy „nem fogjuk beengedni az LGBT-aktivistákat az országba?”

Orbán Viktor éppen egy éve, 2020. október 4-én egy rádiós interjújában összemosta a homoszexualitást a pedofíliával, és akkor úgy fogalmazott, hogy „magyarok türelmesek a homoszexualitás jelenségével”. A szándékos szóhasználatattal erősített rá arra, hogy a “homoszexuálisokat” a Fidesz nem feltétlenül tartja magyarnak. (Azt pedig már Kövér László óta tudjuk, hogy a “normális” homoszexuális pedig nem feltétlenül tartja magát egyenrangú állampolgárnak.)

Ugyanez a magyarság soraiból kirekesztő hangvétel jelent most meg Szijjártó Péter szavaival, azt sugallva, hogy az LMBTQ aktivisták csak külföldiek lehetnek, de nem magyarok.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin