Utazás

Szaúd-Arábiának már a queer turisták érkezése sincs ellenére

Szaúd-Arábia hivatalos turisztikai oldalán újabban az áll, hogy az LMBTQ-közösség tagjait is szívesen látják az országban.

„Mindenkit szívesen látunk Szaúd-Arábiában, és a látogatókat nem kérjük ilyen jellegű személyes adatok közlésére” – olvasható a visitsaudi.com oldalon azzal kapcsolatban, hogy az LMBTQ-látogatókat szívesen látják-e az országban.

Emellett a nem házas párokat is szívesen látják mostantól a közel-keleti országban. Az oldal szerint a nem házas párok, akik együtt utaznak, „megoszthatják a szálláshelyet”, de hangsúlyozzák, hogy „fontos tiszteletben tartani a helyi szokásokat és a kultúrának megfelelő módon viselkedni”, majd egy további információt nyújtó oldalra mutató linket adnak meg.

 

 

Bár az ország szívesen látja a külföldről érkező queer látogatókat, az LMBTQ-emberek számára továbbra is az egyik legkevésbé biztonságos hely a világon.

Szaúd-Arábia rendelkezik a világ legszigorúbb LMBTQ-ellenes törvényeivel, ahol az azonos neműek szexuális aktusai és az LMBTQ-identitás halálbüntetéssel, életfogytiglani börtönbüntetéssel, korbácsolással és vegyi kasztrálással büntethető.

A házassági egyenlőséget természetesen nem ismerik el, és nincs munkahelyi vagy társadalmi védelem az LMBTQ-közösség tagjai számára. Az Equaldex Szaúd-Arábiát például 100-ból 13 pontra értékeli az egyenlőségi indexén.

A szaúd-arábiai társadalom mélyen konzervatív, és nem támogatja az LMBTQ-közösséget. Egy ILGA-jelentés szerint a szaúdi társadalom 49 százaléka szerint a homoszexualitásnak bűncselekménynek kellene lennie.

 

Játékboltokban razziáznak Szaúd-Arábiában szivárványos termékek után

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin