Hírek

Sydney nyerte el a 2023-as WorldPride rendezési jogát

2012-ban Kylie Minogue volt a helyi pride nagykövete

 

Ma döntöttek Athénban az InterPride hálózat tagjai a 2023-as WorldPride helyszínéről. A döntőben a szavazatok 60 százalékával az ausztráliai Sydney nyert a kanadai Montreal (36 százalék) és az amerikai Houston (3 százalék) előtt.

Robin Kennedy, a döntőbizottság elnöke szerint ezzel is el kívánják ismerni azt a hatalmas fejlődést, amit Sydney az első 1978-as pride felvonulás óta elért. Az ausztrál idegenforgalmi miniszter, Simon Birmingham szerint a WorldPride-dal megünnepelhetik a helyi sokszínűséget, egyúttal pedig olyan sok turista érkezhet a rendezvényre, amivel felkerülnek a globális LMBTQ turisztikai térképre.

A The Sydney Morning Heraldnak nyilatkozva Tanya Plibersek, a városért felelős parlamenti képviselő kijelentette, alig várja, hogy üdvözölhesse Sydney-ben az egész világot.

Sydney győzelme azt is jelenti, hogy újra messzire kell utaznunk, ha szeretnénk résztvenni a WorldPride-on. Az eseménynek idén New York adott otthont, de szerencsére a következő, 2021-es rendezvényt Európában tartják, akkor Koppenhága és Malmö kettőse lesz a helyszín.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin