HírekPride

Madonnával, Lady Gagával és több millió emberrel zajlott az idei World Pride New Yorkban

One World, One Pride, One New York City – Unite in 2019  jelszóval került megrendezésre idén júniusban a World Pride New Yorkbban.

Az első WorldPride-ot 2000-ben Rómában rendezték, majd 2006-ban Jeruzsálemben, 2012-ben Londonban, 2014-ben Torontóban, 2017-ben Madridban, két év múlva pedig Koppenhága és Malmö közösen ad neki otthont. Az esemény célja mindig ugyanaz: a nemzetközi színtéren is kiállni az LMBTQ-közösségért, jogaiért és láthatóságáért koncertek, konferenciák, kulturális rendezvények és egy zárófelvonulás révén.

Az idei helyszínválasztás nem véletlen, hiszen június 28-án volt ötven éve, hogy New York Greenwich Village negyedében a Stonewall Inn bárnál kitört a helyi LMBTQ-emberek lázadása az őket zaklató rendőrség ellen. Ezen éjszakát és az ezt követő napokat sokan a közösség jogegyenlőségéért küzdő mozgalom kezdőpontjának tekintik.

A WorldPride idén a történelmi pillanatnak is emléket állított túl azon, hogy egy hatalmas színes, boldog kavalkád volt az egész felvonulás.

A hétvégének méltó zárást adott Madonna koncertje, aki az ünnephez szabva előadta pályafutásának legnépszerűbb dalait. Felcsendült többek között a Vogue, az American Life, a God Control és az I Rise. A dalok között megszólította közönségét, felidézve például a 97-es számú kikötőt, amely egykor népszerű ismerkedési pont volt a melegek körében, vagy éppen Stonewall történetét.

Ötven év, emberek. Ötven évnyi forradalom, ötven évnyi harc a szabadságért, ötven évnyi elviselése a diszkriminációnak, gyűlöletnek és megkülönböztetésnek, ötven évnyi vér, könny és izzadtság, ötven évnyi nem meghajlás a félelemnek. Erről beszélek” – mondta ki a Madame X.

A WorldPride utolsó napjának fotóiból szemezgettünk:

 

Madonna Versacé-ban

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Oh say can you see Color ..Colors of the WORLD #gayPride #gaypride2019 #NYCPRIDE. #GAP #worldpride2019

Doodle (@doodlenyc) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

🏳️‍🌈HAPPY PRIDE, ALL🏳️‍🌈 #LGBTQIAplus #loveislove #happypride #NYCpride #NYC #pride #parade #fifthavenue

André (@and.re.love) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

we all got our coming out stories. some are funny, some are emotional, most are painful. today, as we celebrate world pride, let’s remember why we are PROUD. our kind has been persecuted over decades, shamed and judged all around the globe. 50 years ago, we broke our silence at Stonewall Inn in NYC. today, we are loud and proud about our past, present and future and we will be until all LGBTQ+ people are treated equally around the world. Happy Pride 🏳️‍🌈 . . . . . . . . . . . . #gay #gaypride #gayboy #men #florida #vsco #fit #blonde #ginger #miami #fortlauderdale #scruff #beard #instagay #gingerbeard #nycpride #nyc #newyork #stonewall

David Kaiel (@davidkaiel) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Happy #pride #worldprideday #worldpridenyc #worldpridenyc #pridenyc #nycpride

Zara Hoffman (@zarahoffman) által megosztott bejegyzés,

Emlékezés a Stonewall-lázadás 50-ik évfordulójára

A Pose című sorozat transz főszereplői

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb