Hírek

Sikeresen megszavazta az EU az új LMBT-jogi egyezményt

Három és fél hónappal ezelőtt egyedül Orbán Viktor szavazatán múlt, hogy az elnökölő Hollandia által felterjesztett egyezményt nem fogadta el az EU Tanácsa. 

Az Európai Unió történelme során igen kevés alkalommal született olyan egyhangú egyetértés egy egyezményt illetően, mint amit Hollandia állított össze.

„A melegjogok és a nők jogai emberi jogok. Nagyon fontosnak tartom, hogy most már van egy közös európai nézetrendszerünk és célunk, ami biztosítja, hogy közösen léphesüsnk fel az olyan országok és szervezetek ellen, akik sértik a nemi egyenlőséget, a nők, a meleg férfiak, a leszbikus nők, a biszexuális, a transznemű vagy az interszex emberek jogait”

– nyilatkozta Lodewijk Assche, a Tanács elnöke.

A dokumentum célja az LMBT személyek diszkriminációjának teljes körű kiiktatása, valamint az általános egyenlőségi törekvések előremozdítása. Az egyezmény fontos eleme, hogy a szexuális orientáción, valamint a nemi identitáson alapuló diszkriminációt helyezi előtérbe, de a szexuális kisebbségek mellett a nők jogegyenlősége és érdekvédelme is kiemelt helyet kapott benne.

A megszavazott egyezség szerint az Európai Unió Tanácsa éves jelentést készít majd a tagállamok fejlődéséről az LMBT jogok terén, és javaslatokat is megfogalmaz azokkal kapcsolatban, ahol nem volt megfelelő előrelépés.

Az egyezmény szövege ide kattintva olvasható el angolul.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin