Nagyvilág

Saját szülei záratták brutális átnevelő központba a biszexuális lányt

Egy 18 éves biszexuális lány kínzásáról számolt be az észak-kaukázusi LMBTQ kríziscsoport, az SK SOS, a fiatal lány állítása szerint négy hónapot töltött egy mahacskalai átnevelő központban. Itt a szülei utasítására a szexuális orientációjából és az ateizmusából próbálták „kigyógyítani”, írja a Meduza független orosz hírportál.

A dagesztáni Elina Uhmanova kétszer is elmenekült már a szülei otthonából a családja részéről őt ért fizikai és érzelmi erőszak miatt. A második szökési kísérlete után két férfi eredt a nyomába, akik egy átnevelő központba vitték. A biszexuális lány úgy véli, ezt a szülei kérésére tették, akik fizettek azért, hogy a lányukat bezárják.

Bár az angol Alliance Recovery nevet viselő hely egészségközpontként pozicionálja magát, de valójában nem bejegyzett egészségügyi intézmény. Uhmanova szerint őt és a „rehabilitációs intézetben” fogvatartott többi személyt bántalmazták, korláthoz bilincselték, és hosszú időn keresztül hagyták őket oda rögzítve. Megtagadták tőlük az ételt, majd 400 guggolást vagy 200 fekvőtámaszt kellett megcsinálniuk egyszerre. Uhmanova azt mondja, azokat, akik nem jöttek ki egymással, gyakran szándékosan összebilincselték.

A fiatal lány négy hónapot töltött a központban, miután a szülei elmentek érte és hazavitték. Decemberben a rendőrséghez fordult, és személyi szabadság megsértése, valamint engedély nélküli egészségügyi szolgáltatás végzése miatt feljelentést tett.

Az SK SOS munkatársai úgy vélik, Elina esete nem egyedi. Elmondásuk szerint az észak-kaukázusi régióban széles körben elterjedtek a tudománytalan konverziós terápiák, amelyekről úgy vélik a helyiek, hogy ezekkel az erőszakos módszerekkel „gyógyítani” lehet a homoszexualitást.

 

 

Öt évre elmegyógyintézetbe záratták 16 éves lányukat, csak mert leszbikus

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin