Nagyvilág

Saját Eurovíziót indít Kanada

A szervezők kedden hivatalosan is bejelentették, hogy jövőre elindul a Eurovision Canada, amelynek keretében az észak-amerikai ország mind a 10 tartománya és három területe csatát vív majd a győzelemért.

A kanadai változat nagyrészt hű marad a tipikus Eurovíziós sablonhoz. A verseny egy sor selejtezőversennyel és elődöntővel kezdődik, amelyek egy feszült, élő, főműsoridős nagydöntőbe torkollnak. A hivatalos műsorszolgáltatót és a házigazdát egyelőre nem jelentették be.

A Kanadai Eurovíziós Dalfesztivál az amerikai dalverseny (ASC) nyomába ered, amelyet idén először rendeznek meg. „Célunk, hogy az Eurovízió minden izgalmát és látványosságát a kanadai művészek eredetiségével ötvözve valami olyat hozzunk létre, ami olyan egyedi és sokszínű, mint maga Kanada” – mondta Peter Settman, az ASC, Inc. producere egy nyilatkozatban.

A hír vegyes visszhangot váltott ki – sokan azt kívánták, bárcsak Kanadát is meghívnák a rendes Eurovízióra. Az 1988-as Eurovíziót egyébként egy kanadai énekesnő nyerte meg – svájci színekben. Ez az énekesnő nem más, mint Celine Dion.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin