Sport

Rekordszámú meleg és leszbikus sportoló versenyez a paralimpiai játékokon

Helyi idő szerint kedd este, a cikk írásának perceiben veszi kezdetét Tokióban a Paralimpiai Játékok, amelyet a szokásokhoz híven néhány héttel az olimpiai játékok után tartanak.

A nemzetközi LMBTQ közösség számára már az olimpia is történelmi volt, hiszen minden korábbinál több nyíltan meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű sportoló vett részt a játékokon, akik rengeteg dobogós helyet is szereztek.

Ám a Paralimpia legalább ennyire emlékezetes lesz, hiszen legalább 30, vállaltan az LMBTQ közösséghez tartozó sportoló méretteti meg magát.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Paralympics (@paralympics) által megosztott bejegyzés

 

Az Outsports szerint az LMBTQ sportolók nyolc országot és legalább egy tucat sportágat képviselnek. Az Egyesült Államokból és az Egyesült Királyságból egyaránt kilencen és Kanadából hárman érkeznek, a maradék hatot pedig Ausztrália, Németország és Brazília teszi hozzá.

Érdekesség, hogy a kerekesszékes kosárlabda a lista 40 százalékát teszi ki, és az olimpiához hasonlóan a nők aránya messze meghaladja a férfiakét.

Nagy-Britannia női kerekesszékes kosárlabdacsapatában szerepel Laurie Williams és Robyn Love, a hat éve együtt élő pár, akik 2020 februárjában jegyezték el egymást.

Nem hiszem, hogy ilyen gyorsan fejlődtem volna, ha Laurie nem hajt ilyen keményen (…) Nem volt mindig sima ügy, de a hihetetlen nyomás erősítette a kapcsolatunkat, és alig várom, hogy együtt versenyezzünk Tokióban” – írta Robyn Instagram-bejegyzésében.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Robyn Love (@robyn_love13) által megosztott bejegyzés

 

Az egyetlen meleg férfi a tokiói paralimpián Sir David Lee Pearson, aki a korábbi játékok során már 11 aranyérmet szerzett.

Két nembináris paralimpikon is indul, mindketten ausztrálok: Maria „Maz” Strong lövész és Robyn Lambird kerekesszékes futó.

Izgatottan jelentem be, hogy hivatalosan is Tokióba készülök!” – osztotta meg Lambird. „Őrült hatéves utazáson vagyok túl, rengeteg hullámvölggyel, de őszintén mondhatom, hogy az álom valósággá vált.”

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Robyn Lambird (@robynlambird) által megosztott bejegyzés

 

Az idei a XVI. nyári paralimpiai játék, amelyet augusztus 24. és szeptember 5. között rendeznek a japán fővárosban és környékén. A világ 163 országából összesen 4403 versenyző veszt részt az idei paralimpián, ami szintén új rekord.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin