Hírek

Rálépett a farkára, erre a krokodil beleharapott az övébe

képünk csak illusztráció

 

Rendkívül szerencsétlenül járt egy vadász Ausztrália északi részén. A 42 éves Elston Lami Lami épp a Croker-szigeten, a Minjilang település melletti zavaros vizekben vadászott, amikor rálépett valamire, amit ő vízbe merült farönknek hitt.

Nem az volt.

A férfi gyorsan rájött, hogy mi az, amin áll, miközben a méretes hüllő mozdulatlan maradt a lába alatt. Körülbelül 15 másodpercnyi meglepett várakozás után aztán a krokodil erőből megfordult, agresszív támadásba lendült és megharapta a férfi jobb combját.

„Amikor feljött és megfordult, belenéztem a szemébe, és krokodilkönnyek voltak benne. Mintha csak az mondaná, az enyém vagy. Az én ebédem”

– mesélte Lami Lami az ABC-nek. Sikerült ugyan kiszabadítania magát azzal, hogy a másik lábával belerúgott a hüllőbe, de az újra támadt, és ezúttal már a vadász ágyékába harapott. Felfoghatatlan megpróbáltatása ellenére még volt ereje újra megütni az állatot, mire a vadul ugató kutyái és egy kiabáló rokona elterelte annyira a krokodil figyelmét, hogy sikerült elmenekülnie.

„Háromszor orrba vágtam, erre elengedett. De visszajött és próbált újra támadni. Amikor belém harapott, két kézzel megragadtam az állkapcsát, de kezdtem gyengülni, és azt gondoltam, az az egyetlen esélyem, ha megzavarom, ezért újra meg kellett ütnöm.”

A szerencsétlenül járt vadász szerint az őt megtámadó sósvizi krokodil 4 és fél méteres lehetett. Sérülései ellenére még félóra gyalogutat kellett megtennie vissza a kocsijához, hogy elszállíthassák a helyi orvosi ügyeletre.

A férfiért mentőhelikoptert küldtek, és egy darwini kórházba szállították, az állapota stabil.

A vadászhoz képest kifejezetten mázlista volt az a felnőttfilmes stáb, akik idén nyáron szándékosan forgattak egy aligátor fészeknél(!), de ott szerencsére az előadók bizonyos testrésze nem az állat szájába került. Akkor teljesen jogosan az állatvédők és a józan ésszel élők háborodtak fel az eseten.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin