Egészség

Ragyogj, baby! – Éjszakai smink kisokos Geri Glamtől

„Manapság a szépségipar a reneszánszát éli, az ápolt külső és a gondos megjelenés pedig elengedhetetlen kelléke a mindennapjainknak – ez alól pedig miért képeznének kivételt a férfiak?” – teszi fel a kérdést rögtön az elején Batai Gergő, ismertebb nevén Geri Glam. Az ismert makeup és drag artist segítségével az éjszakai sminktrendeknek járunk utána. Lesz szó a nagy visszatérőkről, a bőrápolás és a karakter fontosságáról, valamint arról is, milyen a tökéletes esti smink. Vigyázat, az írás nyomokban csillámport tartalmaz!

Kezdjük az alapoknál, azaz „must have” termékek a férfi neszesszerben

Azontúl, hogy a külsőnk egy nagyon fontos, direkt kommunikációs eszköz, Geri szerint szerencsére kezd elfogadottá válni a gondolat a hétköznapi fogyasztók fejében is, hogy egy férfinek nem csak egy samponból és egy tusfürdőből áll a beauty-arzenálja. A tökéletes smink pedig – nem győzzük hangsúlyozni – az ápolt bőrrel kezdődik. „Egy férfi neszesszerében is van helye a szemkörnyékápoló krémeknek, a szérumoknak és a hidratáló kencéknek is. Az ajakbalzsamokat sem hagynám ki a felsorolásból: ki ne vágyna egy finom, puha csókra?” – teszi fel a kérdést. Szerinte egy középkategóriás hidratáló krémnek mindenképp bele kell férnie a keretbe: ugyan a férfiak bőre egészen más felépítésű, mint a nőké, ugyanúgy szükségük van az ápolásra, karbantartásra. „Állandóan ismételt kérdés, illetve problémakör továbbá a szem alatti terület puffadása, elszíneződése: egy megfelelő színű korrektor csodákra képes. Ellenben megjegyezném, hogy bizonyos mértékig a sötét, kissé kékes, fáradt tekintet bizony nagyon férfias tud lenni, épp ezért nem is szoktam túlzásba esni a szem alatti karikák teljes eltüntetésével, ha egy férfi foglal helyet a székemben” – magyarázza Geri.

 

A fotó illusztráció

 

Ezt az egy kérdést fontos feltenni sminkelés előtt

Annak ellenére, hogy nincs általános recept a tökéletes esti sminket illetően – az ugyanis nemcsak egyén-, hanem eseményfüggő is – egy kérdést érdemes mindenképp feltenni magunknak, mielőtt ecsetet ragadnánk: mi a célunk a sminkünkkel? Ez azért is fontos, mert Geri szerint nagyon könnyű átesni a ló túloldalára, a szépségipar és a technika rohamos fejlődésének köszönhetően ugyanis számtalan felesleges terméket, illetve rutint akarnak ránk tukmálni a különböző brandek, vállalatok. „A legfontosabb, hogy a smink illeszkedjen az adott illető karakteréhez, legyen önazonos vele – hiába készítenék el egy technikailag tökéletes makeupot, ha a kliensem kényelmetlenül érzi magát a viselése során, feszeng, nem érzi magáénak azt” – mondja. És hogy mennyire hisz utolsó lépésként a tartósságot elősegítő sminkfixálókban? Semennyire. A bőrnek ugyanis lélegeznie kell, a látványnak pedig valódinak, bőrszerűnek kell maradnia.

Vissza a 90-es évekbe!

A kompakt esti megjelenés megkoronázásaként a körmöket se hagyjuk ki a sorból! A 90-es évek újra hódít nemcsak a zeneiparban, hanem a divatban is, a fekete körömlakk pedig az örök lázadás jelképe marad a fiúknál. „Stílustól vagy szubkultúrától függetlenül hordoz magában egy olyan üzenetet, amivel a viselője kifejezi a nemtörődömségét, a lazaságát, a szabadságát – igen, a töredezett, lekopott, már-már igénytelennek ható körömfestés is lehet nagyon vonzó és maszkulin. A lényeg – az erő – a karakterben rejlik, mindegy, milyen eszközt választunk önmagunk kifejezésére.”

 A karakter a lényeg! No, meg a csillámpor

Geri tapasztalatai szerint nőknél és férfiaknál egyaránt óriási visszatérő a csillámpor, illetve minden olyan anyag, ami fényes. Ha a férfiakra gondolunk, már a visszafogottabb, kevésbé extrovertált alakok is viselnek némi korrektort, púdert – az örök klasszikus fekete, fülledt, szétfolyt körsatír pedig mindig is jelen volt és lesz is. Ehhez elengedhetetlen kellékek a highlighter és a különféle strobe creamek, a matt arc ideje ugyanis – kapaszkodjatok meg – lejárt. És mit tanácsol e tekintetben a szakember? „Én általában a szemhangsúlyos, gyilkos sminkeket szeretem magamon, viszont ezt meglepően könnyen is el lehet készíteni: ha rohanok, vagy egyszerűen csak lusta vagyok, megoldom egy ceruzával és egy korrektorral is – a többi a mágiáról szól. A sminket a viselője kelti életre, a karakter a lényeg! Egyébként sem tartom életszerűnek, hogy valaki elmegy szórakozni és percenként matat az arcán a tükörben – mikor lesz ideje jól érezni magát?”

Filákovity Radojka

 

Yves Saint Laurent Touché Éclat Le Teint Tartós Alapozó | 18590 FT

 

GA-DE Basic Brown Powder Szemöldök Sminkpaletta | 6900 FT

 

Jefree Star Cosmetics Liquid Folyékony Highlighter | 9250 FT

 

BPerfect Stacey Marie Carnival XL Pro Palette Sminkpaletta | 18300 FT

 

Jefree Star Mini Velour Liquid Nudes Folyékony Rúzs Paletta | 18190 FT

 

A termékeket megtaláljátok a Marionnaud parfümériákban, vagy megrendelhetők online: www.marionnaud.hu

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin