Kultúra

Poláris Konstelláció – Művészeti kiállítás és vásár (x)

Az elmúlt hetekben keményen beköszöntött a tél, korán sötétedik és ezzel kicsit le is szűkültek a kikapcsolódásra való lehetőségek. Te is otthon gubbasztasz? Ez bizony korántsem kedvez a mentális és ezáltal a fizikai egészségednek sem! Ennek remek ellenszere lehet a művészet, avagy egy izgalmas és stimuláló galéria meglátogatása. A kutatások mutatják, hogy a művészettel való foglalkozás kikapcsolja az emberi agyat és pihentetőleg hat a pszichére. Így ha ellátogatsz egy kiállításra, sokkal kiegyensúlyozottabbnak és energikusabbnak fogod magadat érezni. A kiállított darabok elgondolkoztathatnak, szemléletváltozásra ösztönözhetnek, és ezt az újdonsült kreatív energiát az életed több területén is kamatoztathatod. Olyan mentális betegségek tüneteit is enyhítheted egy látogatással, mint a szorongás, a depresszió, de a mindennapokkal járó stresszt is könnyebben levezetheted így.

De itt még nincs vége! A magány és a kiber-ismerkedés ellenszerévé is válhat, s hát kinek ne tenne jót új emberekkel találkozni? Sosem tudhatjuk, hogy kibe futunk bele egy kiállítás alkalmával! Talán egy új barát? Üzleti kapcsolat? Netalántán a nagy Ő? Nézzük, hol tudnánk ezeket a jótékony hatásokat és lehetőségeket a legaktuálisabban kihasználni!

Nem máshol, mint a MaxCity-ben, a prémium és luxus lakberendezési áruházban, ami a művészet megannyi ágazatát bemutató előadásnak és kiállításnak szolgált már otthonául. Ebben az évben is egy grandiózus kiállítással készültek a művészet iránt érdeklődőknek, ami a Poláris Konstelláció nevét viseli. A konstelláció a hazai képzőművészeti élet gazdag palettáját mutatja be, több mint 60 művész alkotásaiból válogatott festményeket, rajzokat, fotókat és szobrokat tekinthetünk majd egy helyen. Egy igazi kavalkádban lehet részünk a műfajok és a művészeti ágak izgalmas egyvelegében.

Ehhez a kiállításhoz a MaxCity házon belüli galériája, a Gallery Max és a belváros szívében található VILTIN Galéria is csatlakozott 15. évfordulójuk alkalmából, még színesebbé téve ezzel a kortárs művészetet bemutató kínálatot. A jó cél érdekében az Autistic Art Alapítvány is csatlakozott az eseményhez, bemutatva az autizmussal küzdő alkotókat, akik ugyan önálló életvitelre nem képesek, mégis rendkívüli vizuális kifejezőeszközökkel rendelkeznek. Az alapítvány több mint 15,000 rajzot számlál, amelyek közül több is kiállításra kerül.

Korábban a kiállítandó darabok gyűjteménye javarészt a stílus és a műfaj kiválasztásából eredt, azonban ma már a téma és a gondolatiság is éppúgy fontos. Az -izmusok, a forradalmian újító művészeti irányzatok hagyományos irányelvei a művészetben eltűntek, helyettük az egyéni, karakteres életutak kerülnek előtérbe. Az alkotók a nemzetközi kitekintésüket és a hazai egyediségüket ötvözik, és a szabad, intuitív döntéseik végeredményeit formálják meg, legyen az figuratív vagy absztrakt, csendélet vagy tájkép, festmény, fotó, installáció vagy szobor.

A helyszín választása is tökéletes, hiszen a 400 nm-es galériatér egyedülálló Budapesten, ami lehetővé teszi a kiállított darabok kompromisszumok nélkül, optimális feltételek közti bemutatását. A Gallery Max egyébként már több nemzetközi kiállításnak is helyt adott a kortárs művészet remekeire specializálódva, így érdemes az eseményeket mindig szem előtt tartani a jövőben is.

A műalkotások kivételes áron elérhetőek és megtekinthetőek 2024. február 4-ig, így mindenkinek van lehetősége megtalálni a számára megfelelő műtárgyat.

 

Kiss Milán

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin