Kultúra

Párja halála után coming outolt Sufjan Stevens

Az amerikai énekes-dalszerző Sufjan Stevenst itthon a legtöbben a Szólíts a neveden filmváltozata kapcsán ismerik, három dalt is írt a filmhez, köztük az Oscar- és Grammy-díjra is jelölt Mystery of Love címűt.

 

 

Annak idején a forgatókönyv, a regény, valamint a rendező Luca Guadagninóval történt beszélgetések inspirálták a dalszerzés során, és Stevensnek ez volt az első játékfilmes közreműködése. A kész dalokat aztán néhány nappal a forgatás kezdete előtt el is küldte, így Guadagnio nemcsak a színészekkel, de a film vágójával is meghallgattatta a forgatás alatt. Sőt, egy fülhallgató segítségével a főszereplő Timothée Chalamet a Visions of Gideon című dalt hallgatta a film 4 perces, utolsó jelenetének forgatása alatt, ami egy hosszú, statikus közelkép a színész arcáról.

A rendkívül sokoldalú Stevens debütáló albuma még 2000-ben jelent meg, a magánéletről azonban nem nagyon beszélt az eltelt időben. Ezt törte meg most egy Instagram poszttal, amiben áprilisban elhunyt párjának, Evans Richardsonnak ajánlja az új albumát, amelynek az elvesztett szerelem és a szívfájdalom a fő témája. Többek között ezt írja posztjában:

„Tudom, a kapcsolatok néha nagyon nehezek lehetnek, de mindig megéri keményen dolgozni érte és törődni azokkal, akiket szeretünk, különösen azokkal a gyönyörűekkel, akikből kevés van. Ha véletlenül rátalálsz erre a fajta szerelemre, tartsd közel, tartsd erősen, élvezd, ápold, és adj bele mindent, különösen a nehéz időkben. Légy kedves, légy erős, légy türelmes, légy megbocsátó, légy bölcs, és légy önmagad. Élj minden napot úgy, mintha az utolsó lenne, teljességgel, tisztelettel, szeretettel, hálával és örömmel.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin