Színes

Önfeledten járták a rendőrök a Macarenát egy angliai pride-on

pride-on táncoló rendőrök
A helyi pride-on táncoló brit rendőrök / Fotó: Lincolnshire-i rendőrkapitányság

 

Éles kritika érte Twitteren a Lincoln Pride-on önfeledten Macarénázó rendőröket. Egyes hozzászólók szerint „nettó szégyen”, hogy a rendőrök csatlakoztak a résztvevőkhöz a táncolásban, mások szerint inkább a munkájukkal kellett volna foglalkozniuk. Az egyikük szerint „túl elfoglaltak ahhoz, hogy kijöjjenek, ha hívják őket. El sem tudom képzelni miért. Őrület.”

Az angliai Lincolnshire megye rendőrfőnöke, Chris Haward a Twitteren válaszolt az elégedetlenkedőknek, miszerint a rendőrség feladata nemcsak a törvények betartatása, de a polgárokkal való foglalkozás is. A rendőrfőnök szerint kollégái feladata a pride-on az volt, hogy „biztosítsák, hogy mindenkinek biztonságos és örömteli élményekben legyen része”.

Elvárom a tisztjeimtől és a munkatársaimtól, hogy foglalkozzanak a pride-on részt vevő emberekkel; beszélgessenek, nevessenek, csatlakozzanak hozzájuk, sőt táncoljanak is, ha ez helyénvaló, és nem vonja el a figyelmüket a feladataikról.

 


 

David Brown, a Lincoln Pride egyik szervezője azt mondta a PinkNewsnak, hogy bár számítottak negatív véleményekre, a videót ért támadás mégis sokként érte őket. Azt is elmondta, hogy több pride is inkább eltekint a rendőri részvételtől, „de szolidaritást akartunk a rendőrséggel, és hogy megmutassuk, hogy az emberek változnak, és hogy a rendőrség pride-dal kapcsolatos nézetei kétségkívül megváltoztak.”

Brown úgy vélte, az emberek nem veszik figyelembe, hogy a rendőrség nagy számú jelenléte miatt hatékonyan tudtak fellépni az eseményen bekövetkezett különféle incidensekkel szemben, ezzel pedig biztonságosabbá tették a rendezvényt a résztvevők számára.

 

 

Nem szeretnék a szervezők, hogy rendőrök is felvonuljanak a pride-on

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin