Kultúra

Nyerj páros színházjegyet a Sodrásban című előadásra!

 

Hatvan év történéseit meséli el a színmű, mely egyszerre érzelmes és humoros. Egy olyan XX. századi történetet mesél el, amely egy zongorista és egy nála fiatalabb joghallgató között kialakuló viszonyról szól. A Sodrásban amellett, hogy az elfogadását szeretné bemutatni, arra is rámutat, hogy milyen fontos a korosztályok közötti párbeszéd.

A történet szerint Beau egy híres díva zongoristája volt, de bárokban is sikeresen gyógyította a bánatot dalaival. Mást nem szeretett volna, csak egy randevút, hogy ne legyen magányos. Rufussal hozta össze a sors, aki a régmúlt rabja. Évekig összefonódott életük. Rufus ráveszi Beaut, hogy mesélje el életének meghatározó eseményeit. A keserédes visszaemlékezések sorozata ugyan több sebet is feltép, de Beau összegezni kényszerül életét.

Az idén 80 éves, a melegségét nyíltan és büszkén vállaló Martin Sherman egyik legfrissebb művét dolgozta fel a Spirit Színház. „Meleg férfiakról írok – az én generációmról -, akik abban a hiszemben nőttek fel, hogy nekik nem szabad szerelmesnek lenni. És most meg szembesülnek a fiatal generációval, akikben semmi kételkedés nincsen, hogy minden joguk megvan ahhoz, hogy szerelmesek lehessenek.

A visszaemlékező főhőst alakító Perjés Jánossal októberben készítettünk interjút, aki többek között azt is elmondta, darabjaikkal az a céljuk, hogy a néző elgondolkozzon a műveken, átgondolja, mit tenne ő, ha hasonló helyzetbe kerülne, mint a szereplők – és azon is, hogy vajon az ő életében nincs-e hasonló probléma.

A meleg férfiakról szóló darab legközelebb december hetedikén, szombaton este 19:30-tól látható a Spirit Színházban.

Játssz velünk, és lepd meg magad egy páros színházjeggyel a Sodrásban című darab most szombati előadására! Ehhez nem kell mást tenned, mint megírni nekünk e-mailben, ki a darab szerzője. A helyes megfejtéseket az info kukac humenmagazin pont com címre várjuk december 6-án 19 óráig.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin