Hírek

Nyalással is terjed a koronavírus

 

Egy világváros felelős vezetése egy járvány idején minden élethelyzetre gondol. Márpedig a szex is a mindennapi élet része (jó esetben, tegyük hozzá), így érhető, ha érdemes számba venni a koronavírussal érintett területeket.

New York egészségügyi hivatala ezért hasznos útmutatót adott ki arra nézve, hogyan is zajlik a felelős szex karantén idején. A hivatalos honlapról elérhető útmutató első pontja, hogy mi magunk vagyunk a legbiztonságosabb szexpartner saját részre. Ezért először is az önkielégítést ajánlja a hivatal – ha előtte és utána is a helyesen kivitelezett, legalább 20 másodpercig tartó kézmosást is bevetjük elő- és utójátékként, akkor maximális biztonságban leszünk.

A második legjobb dolog a saját partnerünk, akivel együtt élünk. A hivatal kategorikusan óv attól, hogy a háztartásunkon kívül élő partnerrel történjen a szex, ahogy az online leszervezett szexrandik is kerülendőek most egy ideig.

Ha ragaszkodunk a szexhez – mint az fentebb már kiderült, szigorúan a velünk élő partnerrel –, akkor még nem vagyunk biztonságban. Ahogy arra a hivatal felhívja a figyelmet, a koronavírus csókolózással is terjed, ahogy bizony fenéknyalással is; az óvszerhasználat és a személyes higiénia pedig fontosabb most, mint valaha. Rosszullét esetén, főleg a koronavírus tipikus tünetei, láz, köhögés, vagy légszomj esetén pedig hanyagoljuk az együttlétet.

 

Forrás: New York City Department of Health and Mental Hygiene

 

Csak remélni merjük, hogy az operatív törzs egyenruhásai is közzéteszik idővel ezeket a mindenkit érintő egészségügyi javaslatokat, vagy legalább egy akciócsoportot alakítanak a témában.

 

 

A (jelenleg nem annyira szabad) szerelemről és szexről

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin