Itthon

Novák Előd jelenetet rendezett a Friss Hús és a Humen miatt

Olvasói beszámolók szerint Novák Előd tévéstábok kamerái előtt tartott sajtótájékoztatót a Toldi mozinál. Mint emlékezetes, a Mi Hazánk politikusa nemrég a Facebookon akadt ki a Humen Fesztivál egyik plakátján (a Cannes-ban díjazott Vad (Sauvage) című film plakátján), amelyen “két kéjelgő férfi” látható. Akkor azt állította, hogy az ő közbenjárására Tarlós István alatt ilyen rendezvények nem voltak, de Karácsony Gergely főpolgármesterségével “felmelegítették a közintézményekben a devianciák népszerűsítését”.

 

Olvasói fotó

 

Miután az eredeti poszt alatt túl sokan jelezték, hogy a Humen Fesztivál 2016 óta létezik, azaz bőven Tarlós alatt indult, ezért inkább ugyanazzal a tartalommal két nappal később újra kitette a posztot, ekkor már “fertőzésveszélyre” és “deviáns propagandára” hivatkozva.

A helyszíni beszámolók szerint ma a Toldi mozinál a Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál Queer-szekciója miatt tiltakozott, mert azon nem szerepel a korhatár-besorolás, így az Novák szerint alkalmas a gyermekek megrontására.

Novák Előd tiltakozásul 18-as karikát festett – rövid dulakodás után – a Toldi mozi elé, és közölte, jogi eljárást kezdeményeznek a korhatár-besorolás feltüntetésének elmulasztása miatt a szervezőkkel szemben.

 

Olvasói fotó

 

Egyetlen apróság kerüli el az alapos szakmaiságáról is ismert politikus figyelmét, méghozzá a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság honlapján is megtalálható törvényi szabályozás. Idézzük:

„A korhatár besorolás eljárásra vonatkozó rendelkezéseket nem kell alkalmazni az olyan terjesztői hálózatba nem kerülő filmalkotásokra, amelyek államközi egyezmények vagy szakmai szervezetek által szervezett filmnapok (filmhetek), filmfesztiválok alkalmával országosan és egy évben legfeljebb tíz alkalommal kerülnek bemutatásra.”

A Mi Hazánk még július végén jelentette be, hogy a “homoszexuális propagandára” utaló jelzés bevezetését követelik a filmeknél és televíziós műsoroknál.

 

 

“Homoszexuális propagandára” való figyelmeztetést követel a filmek előtt a Mi Hazánk

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin