Hírek

Norvégia a jövőben kiemelt helyen kezeli az LMBTQ menekültek befogadását

 

Földrajzi elhelyezkedésük okán az olyan országokba, mint például Olaszországba és Görögországba nagyságrendileg több menekült érkezik, mint például Norvégiába. Ennek ellenére az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával (UNHCR) együttműködve a skandináv állam minden évben háromezer menekült átszállítását és ideiglenes befogadását vállalja.

A norvég kormány most bejelentette, hogy a következő három éves periódusban az olyan sérülékeny csoportok mellett, mint a nők és a gyerekek, prioritásként kezelik a hazájukban szexuális orientációjuk vagy nemi identitásuk miatt üldözöttek befogadását is.

„Közel hetven országban számít bűncselekménynek a homoszexualitás, és akik megsértik a nemi vagy az orientációs normákat, azokra üldöztetés és diszkrimináció vár a saját hazájukban. Ezért a menekültek elosztására vonatkozó szabályrendszerünket úgy módosítjuk, hogy az LMBTQ személyek prioritást kapjanak”

– közölte Grunde Kreken Almeland, az oktatási minisztérium államtitkára. A bejelentő személye talán nem véletlen, a 29 éves államtitkár maga is meleg, és tavaly volt az esküvője. A norvég döntést üdvözölte az Európa Parlament egyik lengyel képviselője, Sylwia Spurek is, aki szerint „minden országnak így kellene hozzáállnia az emberi jogokhoz”.

 

 

https://humenonline.hu/keves-happy-end-egyike-sziriai-lmbtq-menekultek-eleteben/

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin