Nagyvilág

Elton John felháborodott a brit miniszter meleg menekültekre tett megjegyzésén

Sir Elton John és férje, David Furnish, valamint az Elton John AIDS Foundation közleményben utasította vissza Suella Braverman brit belügyminiszter azon felvetését, hogy a nemzetközi egyezményeket meg kellene változtatni és nem lenne szabad menekültstátuszt adni embereknek pusztán azért, mert melegek vagy nők.

Braverman Washingtonban, a jobboldali American Enterprise Institute agytrösztnél tett látogatásakor igyekezett az Egyesült Királyság miniszterelnökének, Rishi Sunaknak azon ígéretét képviselni, hogy „megállítja a hajókat”, azaz mindent megtesz az ország azért, hogy minél kevesebb menekültet fogadjon be.

A miniszter szerint az ENSZ menekültügyi stratégiája hibás, és túlzottan „nagyvonalú”. „Tisztázzunk valamit: vannak olyan részei a világnak, ahol rendkívül nehéz melegnek vagy nőnek lenni. Ahol az embereket üldözik, ott helyes, ha menedéket nyújtunk. De nem tudunk fenntartani egy menedékrendszert, ha pusztán az, hogy valaki meleg vagy nő, és fél, hogy diszkriminálják a hazájában, elég ahhoz, hogy védelmet kapjon” idézi Bravermant a The Independent.

Sir Elton John úgy reagált a miniszter kijelentéseire, hogy aggasztónak találja még az ötletet is. „A nemzetek közel egyharmada bűnözőnek minősíti az LMBTQ+ embereket, és a homoszexualitást 11 országban még mindig halálbüntetéssel sújtják. Az LMBTQ+ közösségek valós veszélyének figyelmen kívül hagyása azzal a kockázattal jár, hogy tovább legitimálja a gyűlöletet és az ellenük irányuló erőszakot” – posztolta a zenész Instagramon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Elton John (@eltonjohn) által megosztott bejegyzés

Politikusok szerint is aggályosak a kijelentések

A belügyminiszter kijelentései nem csak az LMBTQ közösség körében váltottak ki felháborodást. Az egyik korábbi Tory miniszter szerint Braverman kijelentései tönkreteszik a pártot, elveszik tőlük a queer szavazatokat. Ráadásul az Egyesült Királyságról kialakított humanitárius képet is sikerült a miniszterasszonynak egy nap alatt a sárba tipornia.

Braverman, aki indiai bevándorlók gyermeke, azzal érvelt, hogy „a multikulturalizmus megbukott” és a kontrollálatlan bevándorlás egzisztenciális kihívássá vált a nyugati államokban.

A Tory párt LMBTQ csoportjának egyik tagja szerint a miniszter pusztán a jobboldali szavazók szájíze szerint igyekszik kommunikálni. „Ez a sok fecsegés nem kormánypolitika – ez csak az emberek egy részének szóló üres lózung, akik úgy érzik, hogy elárasztanak minket a melegekkel. Ez egyszerűen nevetséges” – mondta, hozzátéve, hogy a miniszternek inkább a belügyminisztérium háza táján kéne sepregetnie és nem gumicsontot dobálnia a valódi problémák szőnyeg alá söprése érdekében.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin