Nagyvilág

Netanjahu fogadkozik, hogy megvédi Izraelben az LMBTQ-jogokat

fotó: NBC

 

A hatalomba visszatérni készülő Benjamin Netanjahu volt izraeli miniszterelnök formálódó koalíciója az ország történetének legkeményvonalasabb kormányát eredményezheti.

Miután a politikus koalíciós megállapodást kötött a szélsőségesen homofób Avi Maoz pártjával, december 3-án több mint 200 iskolaigazgató írta alá azt a tiltakozó petíciót, amely ellenzi, hogy a szélsőjobboldali Noam párthoz kerüljenek oktatásügyi területek.

Az állami oktatási rendszer zsidó és arab igazgatói közölték, ellenzik Maoz rasszista, homofób, sötét és szélsőséges nézeteit, amelyek megosztják a közösségeket és károkat okoznak az izraeli társadalomban. A Haaretz tudósítása szerint a petíciót aláíró igazgatók ígéretet tettek arra, hogy diákjaikkal továbbra is a szabadságról, az egyenlőségről, az emberi jogokról, a másik ember elfogadásáról, és az emberi társadalom mozaikját alkotó valamennyi csoportról szóló oktatási anyagokat fognak megosztani.

Napokkal azután, hogy a régi-új miniszterelnök átadta az iskolai tanórákon kívüli oktatási programok ellenőrzését Avi Maoznak – aki egyébként be akarja tiltani a jeruzsálemi pride felvonulást -, Netanjahu most az amerikai NBC tévécsatornának arról beszélt, nem fogja engedni, hogy bármilyen formában is sérüljenek az LMBTQ-jogok Izraelben. A Times of Israel idézi a politikust, aki arról beszélt, hogy végső soron úgyis ő dönti el, mi történik. Netanjahu azt is közölte Avi Maoz terveire reagálva, hogy a jeruzsálemi pride felvonulást továbbra is meg fogják tartani.

Nem ez az első eset Izraelben, hogy kétes szélsőjobboldali politikus kerül az oktatás közelébe. Két éve az akkori oktatásügyi miniszter, Rafi Peretz nyilatkozta azt, hogy az ő gyerekei biztosan nem lehetnek melegek, mert “egészségesen” nevelte őket.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin