Színes

„Szeretem a férfiakat és Istent” – coming outolt egy jeruzsálemi rabbi fia

Coming outolt az izraeli televíziós riporter Yair Sherki és állítja, hogy nincs ellentmondás a szexuális orientációja és hite között. Az izraeli ortodox hátterű 12-es csatorna munkatársa szerdán egy Facebook-bejegyzésben vállalta fel magát. „Szeretem a férfiakat és Istent” – üzeni.

Yair egy jeruzsálemi rabbi fia, és elmondása szerint reszketett, miközben a posztot írta, de elege lett abból, hogy rejtegesse valódi énjét. „Tíz éve már, hogy írom és törlöm ezeket a szavakat” – írta. „Folyamatosan megélem a konfliktust e szexuális orientáció és a hit között.

Vannak, akik úgy oldották fel magukban ezt a konfliktust, hogy azt mondják, nincs Isten, mások azt állítják, hogy nincs homoszexualitás – én tudom, hogy mindkettő létezik.” Hozzátette, hogy bár félt attól, hogy az édesanyja elutasítja, amiért coming outolt, már nincs „ereje hallgatni”.

Tudom, hogy az igazság, amit megosztottam, elszomorít számomra kedves embereket, akiket nagyon szeretek” – folytatta. „Remélem, hogy megtaláljátok a lelketekben azt a helyet, amely lehetővé teszi, hogy beszéljétek az igazságról„.

 

Yair Sherki az izraeli 12-es csatorna adásában

 

Félelmei ellenére a hozzászólások többsége szeretetről és támogatásról tanuskodott. Naftali Bennett volt miniszterelnök a közösségi médiában gratulált neki, mondván: „Szeretlek, kedves testvér. És nagyon büszke vagyok rád„. Emellett az ellenzéki vezető, Yair Lapid azt írta, hogy büszke Sherkire a „bátorságáért”.

Még az izraeli szélsőjobboldali Otzma Jehudit párt néhány tagjának támogatását is elnyerte: Yitzhak Wasserlauf képviselő egy szív emojival reagált az üzenetre. Ezt a párt több szimpatizánsa is elítélte, azt állítva, hogy a politikus „támogatja az erkölcstelenséget”.

Izrael lakossága meglepően megosztott a homoszexualitás kérdésében. A Pew Research Center 2019-es felmérése szerint a társadalom 45 százaléka szerint elítélendő dolog, míg 47 százalék szerint nem az.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin