Nagyvilág

Nem engedi a Grindr a pekingi olimpiai faluba barangolást

A Grindr módosította adatvédelmi beállításait, hogy megvédje a 2022-es pekingi téli olimpiai játékok LMBTQ-sportolóit – számol be az Out.

A Bloomberg beszámolója szerint a népszerű meleg randiapplikáció letiltotta a “Felfedezés” (Explore) funkcióját az olimpiai faluban. A funkció eredetileg lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy felfedezzék a világ különböző pontjain élő felhasználók profiljait. A múltban azonban egyesek, köztük újságírók, arra használták az alkalmazást, hogy nem coming outolt sportolók profiljaira vadásszanak, veszélyeztetve ezzel azok biztonságát, akik kimondottan homo- és transzfób országokból érkeztek.

Azt szeretnénk, ha a Grindr egy olyan hely lenne, ahol minden queer sportoló, függetlenül attól, hogy honnan származik, biztonságban kapcsolódhatna egymáshoz, amíg az olimpiai faluban tartózkodik” – mondta Jack Harrison-Quintan, a Grindr for Equality részlegének igazgatója egy nyilatkozatban.

Az olimpiai faluból a Grindrre bejelentkezők mostantól egy üzenetet kapnak, amely üdvözli őket az olimpián, és tájékoztatja őket az adatvédelmi módosításokról. “Az Ön adatainak védelme fontos számunkra” – olvasható az értesítésben. “A Felfedezés funkciónkat letiltottuk az olimpiai faluban, így a közvetlen környezeteden kívül nem tudnak itt böngészni az emberek“.

 

 

A tavalyi, 2020-as tokiói nyári olimpiai játékok alatt néhány felhasználó kihasználta a Felfedezés funkciót az olimpiai falu keresésére, majd a közösségi médiában közzétette a queer sportolók profilját, köztük legalább egy olyan országból származó sportolóét, ahol az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat illegális.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb