Színes

A Grindr idén is elárulta, hol él a világon a legtöbb aktív és passzív

A Grindr idén kiadta átfogó 2023-as „Unwrapped” jelentését, amely egyedülálló betekintést nyújt a globális LMBTQ+ közösség preferenciáiba és trendjeibe. Az applikáció kiterjedt felhasználói adataiból származó jelentés több régióban is kiemeli a különböző érdeklődési köröket és viselkedési formákat.

A Grindr felhasználóinak anonim és összesített adatain alapuló jelentése bemutatja a közösségen belüli sokszínűséget. Trinidad és Tobago, Kenya, Kína, Mianmar és Görögország vezeti az aktívak legmagasabb százalékos arányát, míg Dél-Korea, Japán, Vietnam, Dánia és Finnország kiemelkedik a passzívak legmagasabb százalékos arányát tekintve. Az unik felhasználók Finnországban, Ausztriában, Németországban, Ausztráliában és – dobpergés! – Magyarországon a legelterjedtebbek.

A jelentés egyik legérdekesebb aspektusa a preferenciák földrajzi sokfélesége. Az anális szexet nem preferálók aránya például Szingapúrban, a Fülöp-szigeteken, Kínában, Kenyában és Új-Zélandon a legmagasabb. Ami a közösségen belüli specifikusabb szerepeket illeti, Írország, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Ausztrália és Új-Zéland rendelkezik a legmagasabb arányban femme topokkal, azaz feminin aktívakkal, míg a hung bottomok (azaz a „szerszámmal alaposan ellátott passzívak”) aránya Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Kanadában, az Egyesült Államokban és Írországban a legmagasabb.

A jelentés rávilágít a fétis és az egyéb érdeklődésen alapuló trendekre is. Olaszországban, Németországban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és az Egyesült Államokban a legmagasabb a lábimádók aránya. Az adatokból kiderül, hogy az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Új-Zélandon, Kanadában és Írországban a „vanília” élményeket kedvelik a legtöbben (ezalatt a klasszikus szex értendő), míg a puppy fétis szerelmesei a latin-amerikai országokban, például Venezuelában, Bolíviában, Costa Ricában, Kolumbiában és Mexikóban a legelterjedtebbek.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Grindr (@grindr) által megosztott bejegyzés

 

A társadalmi és kulturális trendek tekintetében az alkalmazás „Felfedezés” funkcióján keresztül leginkább felfedezett városok közé tartozik London, Párizs, Mexikóváros, Bogotá és Manchester. Az alkalmazás használata szempontjából a legaktívabb városok Szaloniki, Milánó, Róma, Torino és Berlin.

A jelentés nemcsak a globális LMBTQ+ közösség preferenciáiról nyújt pillanatképet, hanem a Grindr-felhasználók jelentős elkötelezettségét is tükrözi világszerte. A több mint 100 milliárd csevegés, 13 milliárd tap és 1 milliárd privátalbum-megosztás révén a platform továbbra is a kapcsolatok és a kulturális csere élénk terepe az LMBTQ+ közösségen belül.

A Grindr jelentése túlmutat a szexuális preferenciákon, és mélyebb betekintést nyújt a felhasználók életstílusába és kulturális érdeklődésébe. Lenyűgöző például a felhasználói profilokban tükröződő zenei választék. A profilok népszerű dalai között olyan slágerek szerepelnek, mint a WAP Cardi B-től, Ariana Grandétól a 7 Rings, a Happier Than Ever Billie Eilish-től és a Rain on Me Lady Gagától és Ariana Grandétól. Ezek a választások a felhasználók változatos zenei ízlését jelzik, és utalnak a mainstream popkultúra LMBTQ+ közösségen belüli hatására.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Grindr (@grindr) által megosztott bejegyzés

 

Ami a kapcsolati dinamikát és a kommunikációs trendeket illeti, a jelentés érdekes mintákat tár fel. A nyitott kapcsolatok legmagasabb arányát Dél-Koreában, Nigériában, Pakisztánban, Malajziában és Svájcban jelentették, ami a különböző kultúrákban a kapcsolatokhoz való eltérő hozzáállást jelzi. A privát albumok megosztása tekintetében Kuvait, Portugália, Katar, Írország és Görögország vezet, ami arra utal, hogy ezekben az országokban a felhasználók körében nagyobb a nyitottság és a bizalom. Az NSFW (Not Safe For Work) képekhez való hozzáállás jelentősen változik: a legmagasabb az ilyesmire nyitott válaszok aránya az Egyesült Államokban, Kanadában, Finnországban, Ausztráliában és Norvégiában, míg Kenyában, Dél-Afrikában, Nigériában, Indiában és Olaszországban konzervatívabb a hozzáállás.

Tristan Pineiro, a Grindr márkamarketingért és kommunikációért felelős alelnöke izgatottan nyilatkozott a jelentésből származó meglátásokról, megjegyezve, hogy az a globális felhasználói közösség sokszínű és dinamikus természetét, valamint a popkultúrával és a társadalmi trendekkel való elkötelezettségét ünnepli.

Nagyon izgatottak vagyunk, hogy újabb egy évre visszahozzuk a Grindr Unwrappedet” – mondta Pineiro a sajtóközleményben. „A Unwrapped a mi módszerünk arra, hogy megünnepeljük globális felhasználói közösségünket, és rávilágítsunk arra, hogyan, hol és mit szerettünk 2023-ban. Közösségként mindig is a popkultúra pulzusán volt az ujjunk, és mindig nagyon szórakoztató látni a Grindr-felhasználók véleményét az évről az Unwrapped-en keresztül.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin