Lifestyle

Négynapos pride fesztivált rendeztek a floridai Disney Worldben

A Gay Days, a floridai Disney Worldben megrendezett négynapos pride extravaganza idén különleges jelentőséget kapott, miután a Disney heves kulturvitába keveredett az állam kormányzójával és republikánus többségű törvényhozásával.

A Disney által szervezett Gay Days minden év júniusában több tízezer látogatót vonz a különböző Disney-parkokba és a közeli szállodákba az LMBTQ-közösségből, hogy a Disney-univerzumban gyönyörködhessenek, valamint részt vegyenek a felnőtteknek szóló Disney-témájú eseményeken, beleértve a medencepartikat, a táncesteket és a drag-versenyeket.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lawren Simmons (@simmonslr_) által megosztott bejegyzés

 

A rendezvény 1991-ben kezdődött, amikor néhány meleg felnőtt – mindannyian Disney-megszállottak – az internetes üzenőfalakon terveztek egy találkozót: Vegyünk jegyet a Disney World Magic Kingdom vidámparkjába június első szombatján, és viseljünk piros pólót az egység jeléül! A cél az volt, hogy a tömegben elveszve között szemérmetlenül önmaguk lehessnek, és azt üzenetjék, hogy ők is a Disney-birodalomhoz tartoznak.

A Gay Days nem mindig ment zökkenőmentesen. Az 1990-es években, nem sokkal az esemény létrehozása után, egyes vallási csoportok és konzervatív Disney World látogatók erkölcsi sértésnek tekintették a piros pólós LMBTQ-látogatókat. Idén a Disney heves vitába keveredett Florida kormányzójával, Ron DeSantisszal az állam úgynevezett „Ne mondd, hogy meleg” törvényjavaslata miatt, amelyet a Disney vezérigazgatója elítélt.

A múlt hétvégén azonban, miközben a hangszórókból a Let’s Go Fly a Kite szólt a Mary Poppinszból, a Gay Days résztvevői beözönlöttek Disney Worldbe, hogy ünnepeljenek. Sokan közülük piros pólót viseltek, amelynek hátulján a „SAY GAY” felirat állt, utalva ezzel a közelmúltbeli vitára.

További fényképek az eseményről megtekinthetőek a New York Times Instagram-oldalán.

 

Gyerekek gyűrűjében írta alá Florida kormányzója a queer fiatalokat veszélybe sodró törvényt

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin