Hírek

Nagy forgalomra számítanak a meleg randiappok a járvány ideje alatt

 

A legnagyobb meleg randiappok arra figyelmeztetik felhasználóikat, hogy kerüljék az érintkezést másokkal a koronavírus terjedése miatt. Ugyanakkor arra készülnek, hogy meg fog ugrani az adatforgalom a felületeiken: egy időre milliók fogják az online teret választani a társas kapcsolatokra az offline találkozások helyett.

Az épp a napokban gazdát cserélt Grindr, a világ legismertebb meleg randiappjának szóvivője elmondta, hogy felhasználóiknak figyelmeztetést küldtek ki a járvány kapcsán:

“Megosztottuk az egészségügyi világszervezet, a WHO iránymutatásait a Grindr applikáción belül, hogy a felhasználóinkat segítsük a legjobb döntést hozni, amikor másokkal lépnek kapcsolatba.”

De nem csak a sárga-fekete app döntött így: a világszinten 30 millió rendszeres felhasználóval bíró Hornet is tanácsokat és újságcikkeket küldött ki arról, hogyan lehet csökkenteni a vírus terjedésének esélyeit, erről beszélt a társalapító Sean Howell a Reutersnek. További tanácsa, hogy használják bátran az applikációt a felhasználók, de inkább csak online kapcsolatokra.

Hasonlóan döntött a 15 milliós táborral rendelkező Scruff is, akik százezres csomagokban küldik ki felhasználóiknak a WHO javaslatait egészen addig, amíg el nem érnek mindenkit.

Szakértők szerint a randiappok kifejezetten hasznosak lesznek most az LMBTQ közösség számára, amikor a koronavírus miatti bezárkózás következtében egyre többen költöznek egy időre az online térbe. Emiatt mindenki a forgalom megugrását várja, de a pontos számokat becsülni sem tudják jelenleg.

“Arra tippelnék, hogy hasonló forgalomemelkedést fogunk most látni, mint a téli hónapok idején. Egy randiapp leggyakrabban az emberek találkozásáról szól, de egyben egy közösség és közösségi tér is, ami online is működik, amikor személyesen nem lehet találkozni”

– tette hozzá Howell.

 

 

Nem használhatják a Grindr randiappot a meleg felnőttfilmesek

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin