Nagyvilág

Randiappal csalják tőrbe, majd megverik a meleg férfiakat Franciaországban

 

Fiatal elkövetők randiappokon keresztül vadásznak meleg férfiakra Franciaországban, akiket találkozáskor megtámadnak és kirabolnak – írja a LeMonde.

Egy felmérés szerint hetente legalább egy ilyen eset történik, 2017 és 2021 között 300 ilyet jelentettek, de valószínűleg ennél sokkal többről van szó, mert nagyon sokan nem merik jelenteni a történteket a rendőrségnek.

„Az LMBT emberek ellen elkövetett támadásokat nem mindig kizárólag a LMBT-ellenes gyűlölet motiválja, de mindig erre és a hatásaira épül, és így hozzájárul annak állandósításához” – magyarázta Flora Bolter, a Jean Jaurès Alapítvány LMBTQ megfigyelőközpontjának társigazgatója.

Egy 27 éves elkövető 2022-ben több meleg férfit csábított a házába, ahol a pincében késsel fenyegette őket és elvette az értékeiket. Amikor letartóztatták, tagadta, hogy homofób indíttatásból cselekedett volna. Azt mondta, a meleg férfiak jobban keresik az egyéjszakás kalandokat és könnyebb őket elcsábítani, könnyebb célpontok.

„A meleg férfiakat alsóbbrendűnek tartják, ezért úgy vélik, nem is olyan rossz ötlet őket célba venni” – mondta Baptiste Garreau, az SOS Homophobie nevű érdekvédelmi csoport jogi támogató bizottságának vezetője. „Egy nőt megtámadni a becsületkódexükben elfogadhatatlan, egy férfit megtámadni pedig veszélyes, mert erős. Tehát egy homoszexuális férfi megtámadása jó kompromisszumnak tűnik”. 

A támadók arra is játszanak, hogy a meleg férfiak többsége nem fog majd feljelentést tenni, mert szégyellik magukat, egyrészt azért, mert átverték őket, másrészt mert szégyellik bevallani, hogy melegek.

A támadások között vannak azért szép számban homofób indíttatásúak is, vagy olyan esetek, amikor a támadók sértő kifejezésekkel illetik az áldozatot. Az egyik elkövető például azt mondta, azért ment az áldozata lakására és támadta meg, mert az a combjára tette a kezét.

A randiappokat nem először használják bűnözők meleg férfiak kirablásához, Dél-Afrikában például a Grindrön vadásznak rájuk.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin