Hírek

Műtéten átesett transz diáktól szabadulna egy keresztény főiskola

 

Egy keresztény magániskola felfüggesztette transzdiákja jogviszonyát – órákkal azután, hogy túlesett egy felső műtéten.

Yanna Awtrey, misszionáriusok gyermekeként és a baptista egyház szellemiségében nevelkedett, melynek valódi célja lenne, hogy az emberek szabad akaratot gyakorolhassanak. Végül főiskolai tanulmányait is hasonló közegben, az amerikai Welch College-ben folytatta, melyet szülei választottak ki számára, akik jelenleg egy hosszú távú misszionárius zarándoklaton vannak Bulgáriában – írja a Pink News.

A fiatal fiú véleménye szerint soha nem volt rá esélye, hogy egyszerű iskolába járjon, csakis keresztény oktatási intézmények jöhettek szóba. Akárhányszor másik lehetőséggel állt elő, szülei nem fogadták jól a változást. A Welch College mindent megadott Yanna szüleinek, amire csak vágytak: biztonsági kamerák, kijárási tilalom, ruházkodási és más szabályok, melyek megszegéséről bármely szülőt értesíteni tudják, még akkor is, ha az országon kívül tartózkodnak.

Yanna azonban idén kezdte el a hormonok szedését, mégpedig titokban, és augusztus elején meg is ejtették a mellkas rekonstrukciós műtétet, melyet egyedül kellett megszerveznie, hiszen szülei nem támogatták döntését. Mivel azonban a beavatkozás után egyik beteg sem lehet egyedül, Yannának szüksége volt egy közösségre, melyet a család barátainál remélt. Ők azonban rájöttek Yanna tervére, és azonnal tájékoztatták a főiskolát és szüleit is.

Ha mindez nem lett volna elég, Yanna egy e-mailt is kapott az iskola hallgatói ügyekért felelős igazgató-helyettesétől, melyben tájékoztatta: nem látják őt szívesen a továbbiakban az intézmény falain belül. Eleinte azt akarták elérni, hogy diákjuk önszántából döntsön az intézmény elhagyása mellett, de végül két félév felfüggesztést kapott. Yanna szerint utána sem várják majd tárt karokkal. Az iskola ugyanis kijelentette, hogy Isten csakis férfiakat és nőket teremtett, ezt a szabályt pedig nem lehet áthágni.

A huszonegy éves fiúnak egyelőre nincs hova mennie, és a felépülési időszak alatt, legalább két hónapig munkát sem vállalhat. A történtek után úgy látja, hogy ez a döntés hozta el élete legszebb, de egyben legrosszabb napját is.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin