Hírek

Mr. Gay UK 2001 lesz Manchester főpolgármestere

Carl Austin-Behan 2001-ben nyerte meg a Mr. Gay UK versenyt, most pedig Manchester Lord Mayori címét szerezte meg. Az új főpolgármester úgy fogalmazott, itt az ideje, hogy a város egy nyíltan meleg vezetőt kapjon.

Mr-Gay-UK2_640x345_acf_cropped

Austin-Behan eredetileg katona volt, de melegsége miatt a ’90-es években menesztették a légierőtől, majd event managerként helyezkedett el. Később a Munkáspárt színeiben Manchester városi tanácsában volt tanácsadó, így építve ki politikai karrierjét. Idén pedig őt jelölte a párt, hogy ringbe szálljon a polgármesteri posztért, amit meg is nyert.

 

ScreenShot2014-12-04at13.37.37Az új főpolgármester a Manchester Evening Newsnak úgy nyilatkozott: „Úgy gondoltam, itt az ideje, hogy nyíltan meleg lord mayorunk legyen. Rengeteg fajta emberrel és kultúrával van dolgunk itt, és ez most az LMBT-közösség elismerését jelenti. Nem azt mondom, hogy mindenkinek olyannak kell lennie, mint nekem, de ez is hozzá tartozik Manchester sokszínűségéhez.”

Carl Austin-Behan kiemelte, hogy még hosszú az út ahhoz, hogy mindenki teljesen megértse az LMBT-közösség tagjait, főként a transzneműeket. De úgy gondolja, megfelelő oktatással és tudatossággal mindent el lehet érni. Nagy figyelmet fog szentelni a HIV-nek, mert sajnos Manchester egyik legrosszabb része ez a betegség.

A volt modell azt is elmondta, milyen lesz a ruhatára: nem fogják sokat látni a megszokott szürke-fekete öltönyökben. „Az szeretném, ha az emberek közelebb éreznék magukat a főpolgármesterhez.”

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin