Nagyvilág

Mostantól újabb egyház adja áldását az azonos nemű párokra

Az anglikán Chuch of Wales vezető testülete megszavazta, hogy az azonos nemű párok is részesülhetnek áldásban a templomokban. Fontos azonban kiemelni, hogy az azonos nemű párok házasságkötése továbbra sem engedélyezett.

Az egyház püspöki kara augusztusban terjesztette elő az áldás engedélyezéséről szóló javaslatot, amely „lelkipásztori szempontból tarthatatlannak” nyilvánította a tiltást.

Az egyház irányító testületének mindhárom rendje elfogadta a javaslatot: a püspökök egyhangúlag, a papság 28:12 arányban, két tartózkodás mellett, a laikusok pedig 49:10 arányban, egy tartózkodás mellett szavazták meg.

 

 

A megszavazott javaslat öt évig „kísérleti jelleggel” vezeti be az áldást, és a papok szabadon dönthetnek arról, hogy részt vesznek-e a szertartásban vagy sem.

Ruth Eleri James, az egyház egyik papnövendéke, aki maga is queer, elmondta: „Ez azért fontos számunkra, mert ez azt a valódi szeretetet és befogadást tükrözi, amit személyesen tapasztalunk a helyi közösségeinkben. Lelkipásztoraink vágynak rá, hogy valamit felajánlhassanak az azonos nemű pároknak. (…) De azért is fontos, mert ez üzenet hordoz az LMBTQ emberek és a társadalom egésze felé is, hogy kapcsolatukat Isten szereti és megáldja.

James azonban azt is elismerte, hogy még sokat kell tenni a valódi elfogadásért az egyházban. „Értem azoknak az embereknek az álláspontját, akik azt mondják, hogy ez nem elég” – tette hozzá. „De úgy gondolom, hogy ez egy lépés az igazságosság felé, egy lépés a helyes irányba.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin