Hírek

Melegpropagandával vádolják az orosz „Szivárvány” fagyit

Oroszországban ismét felizott az úgynevezett melegpropaganda elleni küzdelem. Az ügy előzménye, hogy június végén alkotmánymódosítást megerősítő népszavazást tartottak. A több mint kétszáz ponton változó alkotmány szövege a jövőben kizárólag egy férfi és egy nő kapcsolatát ismeri el házasságként. A témáról látványos gesztussal fejtette ki véleményét az Amerikai Egyesült Államok nagykövetsége, amire reagált Vlagyimir Putyin orosz elnök és néhány primitív moszkvai járókelő is.

A harc újabb frontja akkor nyílt meg, amikor Jekatyerina Lahova, az orosz parlament felsőházának tagja, egyben az orosz nőszövetség elnöke múlt pénteken amiatt panaszkodott Putyinnak, hogy nagyon aggódik a Csisztaja Linyija „Szivárvány” nevű jégkrémmárkája miatt, mert nevével és színes reklámanyagaival a nem tradicionális családi értékek propagandájaként működhet, és így káros hatással lehet a gyerekekre.

 

Raduga, azaz Szivárvány

 

Lahova szerint a márka színvilága pozitív érzéseket keltehet a fiatalokban a szivárvánnyal kapcsolatban, ami az LMBTQ-közösség szimbóluma. Sőt, egy orosz lapnak nyilatkozva ennél tovább ment, párhuzamot vonva a szivárványzászló és a náci Németország között: „Ahogy nem szeretem a szivárványt, úgy nem szeretem a szvasztikát sem.

A Szivárvány jégkrémmárka körüli hiszti kapcsán ezt követően először Putyin fejtette ki véleményét: „Ha okunk van azt hinni, hogy a számunkra nem tradicionális értékek propagálása zajlik… úgy a társadalomnak kell reagálnia, de nem agresszívan.” A „vádra” reagálva a Csisztaja Linyija alelnöke, Armen Benjaminov sietett leszögezni, hogy szó sincs melegpropagandáról sem a fagylalt nevében, sem színvilágában – ha így lenne, akkor egyébként súlyos pénzbírsággal, több mint 2 millió forintnak megfelelő rubel megfizetésével büntetnék őket.

Cégünk a hagyományos családi értékek elkötelezettje és egyáltalán nem értünk egyet Lahova kisassszonnyal. Szerintünk a szivárvány az eső utáni fénysugarat jelenti és nem az LMBTQ-zászlót” – fejtette ki Benjaminov és elköteleződését hangsúlyozandó leszögezte, hogy az alkotmánymódosításról szóló népszavazáson támogatta, hogy a házasságot kizárólag férfi és nő kapcsolataként definiálják.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin