Hírek

Ízléstelen videóban törlik szivárványzászlóba a lábukat moszkvaiak

Mint arról mi is beszámoltunk, július 1-jén véget ért Oroszországban az alkotmánymódosításról szóló népszavazás, ezzel pedig megnyílt az út Putyin számára, hogy akár 2036-ig is elnök maradjon. A több mint 200 ponton módosított alkotmányba egyúttal az is bekerült, hogy a házasság kizárólag egy férfi és egy nő köteléke, így az egyenlő házasság intézményét ezentúl tiltja az orosz alkotmány.

A népszavazás hajrájában előkerült homofób kampányvideó és nagy felháborodást váltott ki, amikor az amerikai nagykövetség szivárványzászlóval üzent az oroszoknak. Vlagyimir Putyin erről egy sajtótájékoztatón nevetve ennyit mondott: „Hadd ünnepeljenek! Ezzel csak az ott dolgozókról mutattak meg egy bizonyos dolgot. De nem nagy ügy. Sokszor beszéltünk már erről, és az álláspontunk világos. Igen, elfogadtuk a törvényt, amely tiltja a homoszexuális propagandát, azt kiskorúak ne lássák. És akkor? Nőjenek fel, legyenek felnőttek, és majd utána eldöntik a saját identitásukat.

(Az orosz nőszövetség pedig egy Szivárvány elnevezésű jégkrém miatt aggódik.)

Sajnos a téma nem maradt ennyiben, egy önszerveződő, kizárólag férfiakból álló csoport úgy gondolta, nekik is demonstrálniuk kell véleményüket. Ehhez egy különösen gusztustalan megoldást választottak: az amerikai nagykövetség épülete előtt kiterítettek egy szivárványzászlót és mintha csak éppen arra közlekedő emberek lennének, egymás után törölték a lábukat a kontextusban az LMBTQ-közösséget szimbolizáló tárgyba.

A teljes felvétel itt tekinthető meg:

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin