Kultúra

Melegjogi sorozatot forgat az ABC

Igazi sztárparádéval forog az ABC egyik új sorozata, amely a ’70-es években kialakult melegjogi mozgalom élharcosairól fog szólni. A nyolcrészes miniszéria legkorábban 2017-ben kerülhet a képernyőkre, de megéri várni, hiszen olyan színészek szerepelnek majd benne, mint Guy Pearce, Mary-Louise Parker vagy Whoopi Goldberg.

Az igaz történetek feldolgozása, a képregény-adaptációk mellett, nagy divat most az amerikai tévékben, gondoljunk csak a hangos kritikai és néző sikert aratott American Crime Story első évadára. Most az ABC az hetvenes évek melegjogi akcióiról forgat egy nyolcrészes minisorozatot. A projekt jelenleg When We Rise munkacímen fut, de könnyen lehet, hogy mire a tévébe kerül, már más névre hallgat.

A Hollywood Reporter írása szerint a történet központjában azok az aktivisták lesznek, akik kulcsszerepet játszottak a mozgalom kialakulásában. Cleve Jonest, a mozgalom vezéralakját, a ma is aktív HIV és LMBT aktivistát Guy Pearce alakítja. Pearce olyan filmekből lehet ismerős, mint a Prometheus, A király beszéde, A bombák földjén és a Mementó.

when_we_rise

Roma Guyt Mary-Louise Parker személyesíti meg, aki a Nancy ül a fűben vagy a Feketelista című sorozatokból lehet ismerős. Fontos szerepet kapott még továbbá Michael K. Williams is, aki a Drót című sorozattal lett ismert, de feltűnt a Gengszterkorzó című szériában is.

San Francisco egészségügyi hivatalának első nyíltan leszbikus munkatársát nem más személyesíti meg, mint Whoopi Goldberg. Az USA első leszbikus szervezetőjének társelnökét pedig Rosie O’Donnell játssza majd, aki szerepelt többek között a Fiúk a klubból felújított változatában, a Kés/alatt és a The Fosters című sorozatokban.

De a kisebb szerepekben is nagy sorozatszínészek tűnnek fel: Dylan Walsh a Felejthetetlenből, Denis O’Hare az Amerikai Horror Storyból, David Hyde Pierce a Férjem védelmében című szériából, Rachel Griffiths a Testvérekből vagy Kevin McHale a Gleeből.

A sorozat vezető írója az a Dustin Lance Black, aki a Milk című film forgatókönyvéért 2008-ban Oscar-díjat kapott. A film rendezője Gus Van Sant volt, aki a sorozat első két részét fogja dirigálni. Az előkészítésekben a mai napig aktív Cleve Jones is szerepet vállalt. De a producerek között megtaláljuk Thomas Sclamme-t, aki többek között Az elnök emberein vagy a Manhattanen is dolgozott, és Dee Reest, aki a Bessie című tévéfilmet rendezte.

A forgatások a napokban kezdődtek San Franciscóban, a bemutatóra jó eséllyel 2017-ig kell várni.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin