Hírek

Meleg volt a gyilkossággal vádolt amerikai focista

 

A Discovery csatorna friss dokumentumfilmjében először szólal meg a 2017-ben elhunyt amerikai focista, Aaron Hernandez férfi párja, akivel évekig tartó titkos viszony folytattak.

Dennis SanSoucie és Hernandez titkos kapcsolata középiskolás korukban kezdődött, mindketten ugyanabban az iskolai focicsapatban játszottak.

„Aaron és köztem erős kötelék volt, de a középiskolában ebből több lett, mint barátság. Büszkék voltunk magunkra a sport miatt, de ha valaki megtudta volna, hogy szexelünk egymással, az életünk romba dőlt volna. Teljes tagadásban voltunk saját magunk előtt, hogy valójában mi is folyik köztünk. De úgy vélem, ez egy természetes dolog és mi így születtünk.”

 

 

Hernandez a Patriots játékosa volt, csapatához 40 millió dolláros szerződés kötötte, amikor 2015-ben letartóztatták egy játékostársa, Odin Lloyd megölése miatt. Két évvel később egy 2012-ben elkövetett kettős gyilkosság ügyében is bűnösnek találták, az életfogytiglani börtönbüntetését töltő Hernandez pár nappal ezután öngyilkosságot követett el.

A DailyMail beszámolója szerint halála utána az orvosok számára világossá vált, hogy a 27 éves játékost szokatlanul súlyosan érintette a liga rettegett betegsége, a krónikus traumatikus enkefalopátia (CTE). A sok évnyi amerikafutballal járó agyrázkódás Hernandez esetében a legsúlyosabb volt, amit az orvosok ilyen korú sportolónál találtak. Az erős hangulatingadozással, depresszióval és más kognitív betegséggel járó járó betegségek tünetei közé tartoznak a memóriazavarok, az impulzivitás és az agresszió is.

Hernandez esetében volt még egy faktor, ami súlyosbította a mentális állapotát: a nős férfi bár többször megcsalta más nőkkel a feleségét, már a börtönben elmondta édesanyjának és a feleségének, hogy valójában meleg és a férfiakhoz vonzódik. Emiatt gyűlölte magát, és egy hipermaszkulin, homofób közegben felnőve, és a hasonló módon működő amerikai fociban nem tudta elfogadni önmagát.

Nem a Discovery egyébként az egyetlen, ami Hernandez életével foglalkozik, a Netflix január 15-én mutatja majd be saját dokumentumfilmjét „Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez” címmel.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin