Itthon

Meleg fotókiállítást szervezne az LMP a Képviselői Irodaházban

 

Gál József és Ungár Péter, az LMP két nyíltan meleg képviselője fotókiállítást szeretne rendezni az Országgyűlési Képviselők Barankovics István Irodaházának aulájában – írja a Telex.

Ungár Péter az Országgyűlés elnökének, Kövér Lászlónak küldött ezzel kapcsolatosan levelet, mely szerint a fotókiállítás címe „Az akkumulátorgyártás és az infláció hatása a meleg közösségekre” lenne, és a képeken a két képviselő lenne látható, amint trappistasajttal a kezükben állnak az iváncsai akkumulátorgyár előtt.

Ungár szerint az infláció és a környezetvédelmi problémát is jelentő akkumulátorgyárak a meleg közösséget is érintő témák és a képsorozat a művészet segítségével szimbolikusan hívná fel a figyelmet ezekre.

Az LMP akciója egyben reakció is a Nemzeti Múzeumban és a Néprajzi Múzeumban történtekre. Épp két hete történt, hogy a könyvdarálásról elhíresült Dúró Dóra kifakadása miatt Csák János miniszter kötelezte a Nemzeti Múzeumot a 18 éven aluli látogatók kitiltására a World Press Photo-kiállításról, mert a fotósorozat egy része egy Fülöp-szigeteki idősotthon meleg lakóiról szólt. Nem sokkal később a múzeum igazgatóját, L. Simon Lászlót menesztették, amiért nem tartotta be a propagandatörvényt és látogathatták kiskorúak a kiállítást.

Ezt követően Claudia Andujar brazil fotóművész képeinek kiállításán húzott kordont a Néprajzi Múzeum, elkerítve a melegekről szóló fotósorozat-részt, egy információs táblával, melyen az áll, hogy 18 éven aluliak nem nézhetik meg.

L. Simon menesztése után Ungár Péter a parlamenti felszólalásában rámutatott, hogy a döntésre pusztán azért volt szükség, mert a Fidesz fél, hogy a Mi Hazánk megkaparintja a kormánypárt homofób szavazóit. A képviselő szerint a Fidesz célja, hogy azt mutassa a szavazóinak, hogy már egyes emberek művészi ábrázolása is probléma.

„Ezek az emberek Magyarország részei, itt élnek mindannyiunk között, és semmilyen módon nem jelent problémát az, ha egy kiállításon ábrázolnak egy homoszexuális embert” – mondta a felszólalásában Ungár.

Kövér László egyelőre nem reagált a levélre.

 

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin