Itthon

Dúró Dóra miatt kitiltották a 18 éven aluliakat a Nemzeti Múzeumból

fotó: Facebook / Nemzeti Múzeum

Két hete Dúró Dóra sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy „LMBTQ-propaganda folyik a Magyar Nemzeti Múzeumban”. A politikus a World Press Photo kiállításon bemutatott egyes képeket kifogásolta, amiért a kiállításon az elmúlt év egyik fontos eseményeként tüntettek fel egy kenyai esetet, amikor megerőszakoltak és megöltek egy 25 éves nembináris leszbikus személyt, Sheila Adhiambo Lulumbát.

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője bejelentette, hogy a Nemzeti Múzeumban történtek miatt törvénymódosítást nyújt be és a kultúráért felelős miniszterhez fordul.

A “problémás” fotósorozat Hannah Reyes Morales Melegek idősotthona című alkotása és egy Fülöp-szigeteki idősotthon lakóit ábrázolja. „A Golden Gays egy Fülöp-szigeteki idős LMBTQI+ közösség, évtizedek óta együtt élnek és támogatják egymást egy olyan országban, ahol diszkriminációval, előítéletekkel és életkoruk, társadalmi-gazdasági helyzetük miatt fokozott nehézségekkel kell szembesülniük” – olvasható a képek leírásában.

 

Dúró Dóra akkor elmondta, hogy szükség van a 2021-ben elfogadott, „gyermekvédelminek” hazudott törvény kiegészítésére, hogy az kulturális intézményekben is tiltsa az „LMBTQ-propaganda” terjesztését a 18 éven aluliak számára.

A javaslatot máris magáévá tette Csák János kultúráért felelős miniszter, ugyanis a Nemzeti Múzeum kiállítására mostantól 18 éven aluli személy számára nem értékesítenek jegyet, erről ír mai közleményében Dúró:

„A Mi Hazánk kezdeményezése nyomán 18 év alattiak nem látogathatják tovább a Nemzeti Múzeum kiállítását, mert az sérti a gyermekvédelmi törvényt. Erről Csák János illetékes miniszter tájékoztatta a Mi Hazánkat, megállapítva a törvénysértést.”

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin