Színes

Meleg flamingópár nevelt fel egy magára hagyott fiókát

Elhivatott flamingó apukák fogadtak örökbe és gondoztak szeretettel egy magára hagyott fiókát egy brit állatkertben.

Az amerikai flamingó fióka még tojásként maradt magára a fészekben az angliai Bedfordshire-ben található Whipsnade állatkertben. Az állatgondozók inkubátorban tartották a tojást, hogy segítsék a túlélését, amíg örökbefogadó szülőket kerestek.

Végül Hudsonhoz és Blaze-hez, egy azonos nemű párhoz fordultak, akik megbízható flamingószülőknek bizonyultak. Az állatkerti gondozók látták, ahogyan a páros gondoskodik közös fészkéről, és úgy döntöttek, hogy ők a legjobb szülőjelöltek az elhagyott tojás számára az egész flamingócsapatban.

 

 

Miután a tojást átadták a szülőknek, Hudson és Blaze addig ültek rajta, amíg ki nem kelt, és amióta a világra jött, példásan vigyáznak a fiókára.

Tim Savage, a Whipsnade Állatkert madárcsoportjának vezetője elmondta, hogy a flamingók általában monogám párként együtt dolgoznak, hogy gondoskodjanak a tojásaikról és a későbbi fiókákról. Savage hozzátette, hogy Hudson és Blaze egyértelmű választás volt.

Miután a fióka kikelt a fészkükben, két hétig ültek vele, melegen tartották és megvédték a többi flamingótól, akik gyakran civakodnak és lökdösődnek a különböző fészkek körül” – mondta Savage.

A bolyhos, szürke flamingóbébiket élénkpiros „terméstejjel” táplálják, amely a hím és a nőstény szülők emésztőrendszerének bélésében termelődik.

Az azonos nemű párok nem szokatlanok a flamingóknál, és a Whipsnade állatkertben már sok meleg flamingópárt láttak. A Freddie Mercury és Lance Bass nevű queer flamingópár a denveri állatkertben például több éven át töltött be örökbefogadó szülői szerepet elhagyott fiókáknak.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin