Nagyvilág

Országos szintre emelnék jobboldali amerikai politikusok a floridai homofób törvényt

Az Amerikai Egyesült Államok Képviselőházában republikánus képviselők egy csoportja benyújtott egy törvényjavaslatot, amelyre kritikusai a floridai “Ne mondd, hogy meleg” jogszabály szövetségi, tehát az egész országra kiterjedő változataként tekintenek.

A tervezet, amelynek hivatalos címe Stop the Sexualisation of Children Act of 2022, “a 10 éven aluliaknak szánt, szexuális irányultságot bemutató programokat, rendezvényeket és irodalmat” zárná el a szövetségi támogatástól.

Ide tartoznának olyan rendezvények is, mint a Drag Queen Story Hour (amikor drag queenek olvasnak fel gyerekeknek), amely egyes jobboldali politikusok részéről egyre több figyelmet kap. Az átfogó szabályozás olyan helyeket is érintene, mint a kórházak, közkönyvtárak, szövetségi finanszírozású iskolák és katonai bázisok.

A törvényjavaslatot Mike Johnson louisianai képviselő terjesztette be október 18-án, és 32 republikánus képviselőházi társa már most támogatja.

A Demokrata Párt és szövetségeseik megtévesztő keresztes hadjáratot folytatnak, hogy a kisgyermekeket szexuális képekkel és radikális nemi ideológiával vértezzék fel” – áll Johnson közleményében. “Egyetlen szövetségi adódollár sem juthat olyan szövetségi, állami vagy helyi kormányzati ügynökségeknek, illetve magánszervezeteknek, amelyek szándékosan szexuális tartalmú anyagoknak teszik ki a 10 év alatti gyerekeket.”

A “gyermekek szexualizációjáról” szóló javaslat lazán definiálja a “szexuális irányultságot bemutató anyagot”, mint “szexuális tevékenység bármilyen ábrázolását, leírását vagy szimulációját, az emberi nemi szervek bármilyen kéjes vagy buja ábrázolását vagy leírását, vagy bármilyen témát, amely a nemi identitást, a nemi diszfóriát, a transzneműséget, a szexuális irányultságot vagy kapcsolódó témákat érinti“.

A most sokak által hivatkozott “Ne mondd, hogy meleg” néven emlegetett floridai törvény megtiltja “az iskolai személyzet vagy harmadik felek által az osztályteremben a szexuális irányultságról vagy a nemi identitásról szóló oktatást” az óvodától a harmadik osztályig “vagy olyan módon, amely nem megfelelő a diákok életkorának vagy fejlődésének“.

A szövetségi Képviselőházban jelenleg demokrata többség van, így a “gyermekek szexualizációjáról” szóló javaslat elfogadására nagyon kevés esély van. Ám jól jelzi, hogy egyes republikánus politikusok milyen messzire hajlandóak elmenni az LMBTQ-témák nemzeti szintű cenzúrázásáért.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb